Верховна Рада України не створила "офшорну" тимчасову слідчу комісію

Народні депутати не підтримали проект постанови про утворення комісії, яка б розслідувала факти використання українськими високопосадовцями офшорів.

Верховна Рада України у середу, 1 червня, не підтримала проект постанови про утворення тимчасової слідчої комісії (ТСК) з питань розслідування фактів, оприлюднених у ЗМІ щодо використання офшорних компаній українськими високопосадовцями. За проект проголосували 108 народних депутатів, проти – 6. Утрималися 16 народних обранців.

Нагадаємо, що перші заклики до розслідування офшорних оборудок українських високопосадовців – і насамперед президента Петра Порошенка – прозвучали у сесійній залі українського парламенту ще на початку квітня, відразу після оприлюднення ‘панамських документів’. Утім, проект постанови про створення відповідної тимчасової слідчої комісії (ТСК) у Верховній Раді України було зареєстровано лише 20 травня – після багатоденного блокування парламентської трибуни депутатами-радикалами.

Авторами постанови була низка депутатів від ‘Батьківщини’, ‘Самопомочі’ та Радикальної партії (включно з лідерами фракцій). Саме депутати цих фракцій дали більшість голосів на підтримку створення ТСК.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *