Банк "Кредит Дніпро": Пінчук намагається залатати діри в капіталі

Банк «Кредит Дніпро» (кінцевий бенефіціар – Віктор Пінчук) повідомив, що 01 червня відбулася держреєстрація змін до статуту фінустанови, яка передбачає збільшення його статутного капіталу на 686 млн грн, або на 82%, – до 1,521 млрд грн.

«Банк Кредит Дніпро своєчасно і повною мірою дотримується необхідних вимог і виконує взяті на себе зобов`язання як перед клієнтами, так і перед регулятором. За два кризових роки ми завершили третю капіталізацію, і вже на сьогодні у нас є затверджені за підсумками діагностики Національного банку плани капіталізації і розвитку бізнесу на наступні три роки, – сказала Олена Малинська, голова правління банку «Кредит Дніпро».

Як писав Finbalance, банк В. Пінчука зізнавався, що за підсумками 2015 року він порушував низку норматив НБУ, в т.ч. – щодо достатності капіталу (конкретний показник фінустанова у звітності не навела). 28 квітня правління НБУ затвердило підготовлений банком «Кредит Дніпро» План заходів щодо усунення порушень економічних нормативів до 01 січня 2019 року (який включає в т.ч. план реструктуризації активів).

Відповідно до звітності банку «Кредит Дніпро», за підсумками 2015 року він задекларував прибуток 282,6 млн грн., тоді як у 2014 році був збиток 1,23 млрд грн. Щоправда, АУБ наводила зовсім інший фінрезультат банку «Кредит Дніпро» за минулий рік – збиток 629,8 млн грн (можливо, різниця в показниках зумовлено різними стандартами звітності, – ред.). Цікаво, що торік банк задекларував, що отримав дохід 25,5 млн грн. за рахунок розформування резервів, тоді як у 2014 році відповідні видатки становили 1,233 млрд грн.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *