Дефолт навчив українців грамотно вкладати

Населення захищає себе від валютних стрибків і інфляції

Так, валютні вклади українців почали додавати в зростанні на десятки мільйонів в місяць, при тому що за минулий рік вони скоротилися на 5 млрд доларів. Про це повідомив аналітик ‘Простобанк консалтинг’ Іван Нікітченко. За його словами, депозити в іноземній валюті почали зростати з грудня 2015 року.

Так, остання криза, внаслідок якого нацвалюта знецінилася в три рази, змусив українців серйозніше ставитися до диверсифікації заощаджень. ‘Згідно зі статистикою на початок 2016- го, 48% вкладів відкрито у гривні, 43% – в доларі і 9% – в євро. Тобто населення діє правильно, захищаючи себе від валютних стрибків і інфляції’, – пояснює Нікітченко.

У той же час, темпи приросту вкладів у порівнянні з обсягами зняття поки невеликі. Експерт каже що депозити в нацвалюті будуть і далі привабливі для населення тільки в разі, якщо курс гривні стабілізується, інфляція сповільниться до 15%, а валютна політика НБУ лібералізується.

Як зізнаються громадяни України, найчастіше вони воліють зберігати кошти на тримісячних вкладах, довіряючи переважно держбанкам або банкам ‘з іноземним корінням’. З урахуванням валютних коливань українці намагаються в одному банку тримати не більше 6 тисяч доларів (сума, в межах якої держава повністю покриє збиток, у разі банкрутства фінустанови).

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *