Фонд гарантування вкладів замінив собою суд

Фонд гарантування вкладів в супереч вимогам Цивільного кодексу намагається незаконним шляхом отримати кошти позичальників банка Михайлівський не маючи при цьому оригіналів кредитних договорів.

Фонд гарантування на своєму сайті зазначив:

Зважаючи на численні запити від позичальників ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ» Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повідомляє.

На виконання вимог статті 38 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» уповноваженою особою Фонду на здійснення тимчасової адміністрації ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ» (далі – Уповноважена особа Фонду) у ході проведення перевірки правочинів, встановлено факт нікчемності Договору факторингу №1905 укладений між ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ» та ТОВ «ФК «Плеяда» 19 травня 2016 року, згідно з яким «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ» уступав ТОВ «ФК «Плеяда» право вимоги за 111 тис. кредитних договорів.

Слід зазначити, що виявлення нікчемних договорів є прямим обов`язком уповноваженої особи та не потребує додаткового підтвердження з боку суду, оскільки відповідно до частини другої статті 215 Цивільного кодексу України визнання судом нікчемного правочину недійсним не вимагається. При цьому, нікчемний договір може бути визнаний дійсним лише за рішенням суду.

Станом на сьогодні не існує жодного рішення суду, яким би було встановлено дійсність Договору факторингу №1905 від 19.05.2016 та яке б підтвердило факт того, що ТОВ «ФК «ПЛЕЯДА» ЧИ ТОВ «ФК «ФАГОР» правомірно набули право вимоги за кредитними договорами ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ».

Ухвали суду у формі забезпечення позову не встановлюють дійсність зазначеного Договору факторингу.

Звертаємо увагу, що відповідно до норм законодавства України Повідомлення про відступлення прав вимоги за кредитними договорами має бути викладене у письмовій формі та повинно містити інформацію:

– про обсяг грошових вимог, які передані;

– про визначену грошову вимогу, яка підлягає виконанню.

Крім того, подібні повідомлення обов’язково повинні надсилатися засобами поштового зв’язку з повідомленням про вручення, або вручатися особисто Боржнику під розписку.

Листи, які надходили від імені ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ» за підписом директора департаменту ризик-менеджменту банку, про які повідомлялося раніше на сайті Фонду, не мають законної сили та не зареєстровані в Банку як вихідна документація.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб наголошує, що оплачені суми за раніше опублікованими реквізитами:

Отримувач: ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ»
Рахунок: 29092038619024
МФО: 380935
ЄДРПОУ: 38619024
Призначення платежу: погашення заборгованості по кредитному договору №… від…. (ПІБ, ІПН)

будуть зараховані на особисті рахунки після закінчення судового процесу.

При сплаті коштів на користь ТОВ «ФК «ФАГОР» погашення кредитної заборгованості не відбувається!

Будь-які повідомлення щодо необхідності повернення кредитів на рахунок ТОВ «ФК «Фагор» є бізпідставними і не мають юридичної сили, а реквізити ТОВ «Фінансова компанія «Фагор» – є недійсними для погашення заборгованості за кредитними договорами ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ».

У зв’язку з тим, що до Фонду надходять численні скарги від позичальників щодо погроз від представників ТОВ «ФК «ФАГОР», зазначаємо, що позичальники мають право:

1. записувати номери, з яких до них телефонували;

2. невідкладно повідомляти Національну поліцію України за телефоном 102 про вчинення кримінального правопорушення за фактом «Вимагання» (ст. 189 Кримінального Кодексу). У заяві до Національної поліції України потрібно вказати контактну інформацію «ТОВ «ФК «ФАГОР»: код ЄДРПОУ 40202955; місцезнаходження 01042, м. Київ, ВУЛИЦЯ ЧИГОРІНА, будинок 49, приміщення 82, ОФІС 6; директор Журавель Олександра Олександрівна; телефон 0442280187 (дані із ЄДР).

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *