Збанкрутілий банк Арбузова встиг перевести на «Укргазбанк» проблемний борг на 67 мільйонів

ПАТ «Укргазбанк» стягує з ТОВ «Автопластгума» 66,90 млн грн. заборгованості за кредитним договором.

Про це свідчить рішення Господарського суду м.Києва від 15 червня.

У 2012 році ПАТ «Комерційний банк «Експобанк» відкрив ТОВ «Автопластгума» кредитну лінію на 22,56 млн грн. під 18% річних.

У липні 2014 року «Експобанк» через договір цесії передав майнові права вимоги за кредитним договором «Укргазбанку».

Фірмі «Автопластгума» нарахували 30,93 млн грн. заборгованості по поверненню кредитних коштів, 10,72 млн грн. заборгованості по сплаті відсотків та відсотках за їх користування, а також 25,25 млн грн. пені. за несвоєчасну сплату кредиту і відсотків.

Договір цесії може передбачати попередню або наступну компенсацію вартості боргу кредитору – «Експобанку» – або взагалі не передбачати компенсації. Які саме умови прописані у договорі «Експобанку» з «Укргазбанком» невідомо.

Компанія «Автопластгума» оформлена на ПрАТ «Компанія з управління активами «Національний резерв» і Олега Лиховида. До початку 2015 р. часткою Лиховида володів громадянин США Давід Халперт.

Фонд гарантування вкладів ввів в «Експобанк» тимчасову адміністрацію 25 вересня 2014 року. 22 січня 2015 року Нацбанк відкликав ліцензію «Експобанку» і почав процедуру ліквідації.

За даними ЗМІ, «Експобанк» контролювався Сергієм Арбузовим, який в часи президента Віктора Януковича був головою Національного банку (2010-2013 рр.) і першого віце-прем’єр-міністра (грудень 2012 р.- січень 2014 р.).

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *