СБУ попередила спробу ділків із «ДНР» заволодіти державною землею на 250 мільйонів гривень

Співробітники Служби безпеки України попередили спробу заволодіння ділками із т.зв. ‘ДНР’ землями Національної академії аграрних наук вартістю понад 250 мільйонів гривень, які знаходяться на підконтрольній українській владі території Донеччини.

Правоохоронці встановили, що зловмисники, використовуючи фальшиві документи, оформили 7,3 тисячі гектарів сільгоспугідь Академії на підставних осіб. Ділянка відноситься до категорії особливо цінних земель сільськогосподарського призначення. Її вартість, за оцінкою Держгеокадастра, складає понад 250 мільйонів гривень, ринкова ціна набагато вища.

Для легалізації прав власності на землю, ділки направили кур’єра до Києва, де приватний нотаріус провів незаконну реєстрацію документів. Надалі вони здійснили кілька фіктивних перепродажів прав власності для унеможливлення судових позовів.

Співробітники спецслужби спільно з прокуратурою під час обшуків у офісі нотаріуса вилучили документи, які свідчать про незаконність оформлення прав власності на землі академії. На підставі матеріалів СБУ судом накладено арешт на всі земельні ділянки площею 7,3 тисячі гектарів.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *