Суд за допомоги прокуратури Криму заблокував призначення нового директора «Укренерго», яке тримає 3 мільярди десь на рахунках

Кабінету міністрів заборонено погоджувати кандидатуру Сергія Зуєва на посаду директора державного підприємства «Національна енергетична компанія «Укренерго». Про це свідчить ухвала Окружного адміністративного суду міста Києва від 4 серпня.

Суд задовольнив клопотання екс-директора «Запоріжжяобленерго» Віктора Носулька, який на конкурсі Комітету з призначень керівників особливо важливих для економіки підприємств при Мінекономрозвитку змагався за посаду керівника «Укренерго».

Конкурс завершився перемогою колишнього співробітника американської енергокомпанії «AES Corporation» Сергія Зуєва 25 травня. Після цього його кандидатуру мав погодити Кабмін, однак тепер цього не можна зробити до вирішення по суті позову Носулька. Термін дії заборонюючої ухвали суд встановив аж до 4 серпня 2017 року.

Рішення прийняв суддя Володимир Келеберда, якого міністр юстиції Павло Петренко раніше звинуватив разом з іншими суддями ОАСК у блокуванні конкурсів на керівників низки державних підприємств.

Носулько через два місяці після поразки на конкурсі подав позов проти призначення Зуєва тому, що він подавав свої документи на конкурс не особисто, а від представника компанії з підбору персоналу ТОВ «Хадсон».

«Співзасновником і партнером ТОВ «Хадсон» є ОСОБА_4, який одночасно обіймав посаду голови комісії при комітеті з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств з проведення конкурсного відбору на посаду керівника ДП «Національна енергетична компанія «Укренерго», – йдеться у судовому рішенні.

Відомо, що номінаційну комісію очолював керівник HR-компанії «Hudson» Олексій Юрченко.

Дані про поштову адресу, з якої документи Зуєва були надіслані на конкурс, суд отримав від Прокуратури Автономної Республіки Крим. Вона веде кримінальне провадження №42016010000000132, у ході розслідування якого «були встановлені грубі порушення вимог нормативних актів Кабінету Міністрів України під час здійснення конкурсного відбору на посаду керівника ДП «Національна енергетична компанія «Укренерго».

Жодних даних про це провадження у судовому реєстрі немає. Прокуратуру Криму очолює виходець з Харківщини Василь Синчук, його заступником є Петро Коваленко, який раніше працював у Дніпровській прокуратурі Києва.

ДП НЕК «Укренерго» очолює Всеволод Ковальчук. У фінансовому звіті компанії за перше півріччя 2016 року вказано, що вона тримає на рахунках у банках 3,21 млрд грн. Станом на кінець 2015 року на рахунках було 3,02 млрд грн. Ці кошти держпідприємство збирає з учасників ринку. У яких банках і на яких умовах зберігаються гроші у звітності не повідомляється.

ukrenergo

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *