Позови Коломойського до Росії в арбітражі Гааги дійшли до етапу слухань

Позови бізнесмена Ігоря Коломойського, «ПриватБанку», ТОВ «Аеропорт «Бельбек», «Укрнафти» і ТОВ «Стабіл» до Російської Федерації, подані до міжнародного арбітражу у Гаазі, дійшли до етапу слухань із питань юрисдикції. Про це повідомляє прес-служба суду.

За даними прес-служби суду, слухання з питань юрисдикції за позовами «Укрнафти» і ТОВ «Стабіл» відбулися 11 липня, за позовами Ігоря Коломойського, «ПриватБанку» й ТОВ «Аеропорт «Бельбек» – 12-14 липня. У підсумку, щодо перших двох слухань арбітри запросили сторони надати додаткові матеріали до 26 серпня, щодо інших позовів – до 14 жовтня 2016 року.

У всіх чотирьох позовах судді дозволили Україні надати матеріали як стороні, що не бере участі у суперечці, однак відмовили в подальшому проханні про присутність та усний виступ на слуханні. Росія, однак, відмовляється брати участь у розгляді всіх справ.

Ігор Коломойський заявляв про наявність у нього контракту на управління пасажирським терміналом аеропорту «Бельбек» у Севастополі до 2020 року. Після анексії Криму Росія «націоналізувала» цей аеропорт. Коломойський вимагає від Росії компенсацію у розмірі 15 мільйонів доларів.

«ПриватБанк», що входить до групи «Приват» Ігоря Коломойського, позивається до Росії через втрату після анексії Криму банківського бізнесу на території півострова.

«Укрнафта», «Стабіл» і ще 10 інших позивачів звинувачують Росію в експропріації їхніх інвестицій в автозаправні комплекси в Криму.

Також у Гаазькому арбітражі розпочато розгляд ініційованої в червні 2015 року справи, у рамках якої ТОВ «Еверест», глава правління «ПриватБанку» Олександр Дубілет і ще 17 інших компаній заявили про порушення Росією зобов’язань, що перешкоджало позивачам в їхніх інвестиціях в розташовані в Криму об’єкти нерухомості і зрештою призвело до експропріації цих інвестицій.

26 серпня український державний банк «Ощадбанк» повідомив про позов проти Росії щодо відшкодування збитків, завданих банку внаслідок анексії Криму.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *