Суд арештував «OlympicVillage» Кривопішина, зведений коштом залізниці

Суд арештував майно спорткомплексу «OlympicVillage», розташованого по вул. Олімпійській, 1,с. Ходосіївка в Київській області. Про це свідчить ухвала Печерського райсуду м.Києва від 17 серпня, повідомляє сайт ‘Наші гроші’.

Арешт накладено за клопотанням прокурора Генеральної прокуратури України Богданова О.О. Майно спорткомплексу заарештовано як доказ у кримінальному провадженні № 22015000000000033 за фактом розтрати майна і зловживання службовим становищем ДТГО «Південно – Західна Залізниця».

Розслідування встановило, що обладнання, а також будівельно-монтажні роботи для спорткомплексу оплачувались коштом залізниці. Витрачені матеріальні ресурси за вказівкою тогочасного начальника «Південно – Західної Залізниці» протиправно списувалися як благодійна допомога Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі. Покази підтвердило понад 30 робітників, допитані в якості свідків. Правопорушення також підтверджені звітом про результати фінансового аудиту ДТГО «ПЗЗ».

Напередодні, журналіст ‘Наших грошей-ТВ’ Аліна Стрижак з’ясувала, що очільник Південно-західної залізниці Олексій Кривопішин збудував приватний комплекс відпочинку «Olimpic village» на землі, яка призначалася для відпочинку залізничників. Будівництво проводили співробітники залізниці з використанням залізничних коштів. 

olimpicvillage1 

Комплекс побудований на 11 гектарах землі у с.Ходосіївка, поблизу Києва. Раніше на цьому місці була база оздоровлення, яка належала державному підприємству «Український центр обслуговування пасажирів на залізничному транспорті» (УЦОП). У березні 2010 ДП «УЦОП» ліквідовують, а майно ДП отримує однойменне акціонерне товариство «УЦОП». Першим керівником приватного УЦОПу значиться Олексій Кривопішин, а нині 70% акцій належать ТОВ «Солід-актив». Першозасновницями цієї фірми були дружина Олексія Кривопішина Любов Бєлова та дочка Марія.

olimpicvillage2

На даний момент, засновником ПАТ «Український центр обслуговування пасажирів на залізничному транспорті України» є той же ТОВ «Солід Актив», власником якого є «Трасті Інвестмент (груп) Лімітед» (Гонконг). Згідно з останнім річним звітом гонконгської компанії «Трасті Інвестмент», її власником значиться віргінський офшор «Time Supreme International Limited».

За даними слідства, гонкогська компанія видала генеральну довіреність громадянці України на отримання відсотків, дивідендів, а також здійснення будь-яких банківських трансакцій від імені та в інтересах компанії. Ім’я цієї громадянки України в тексті судового рішення приховано.

Шкода державним інтересам попередньо оцінюється в 1,59 млн грн. Для більш точного визначення розміру шкоди необхідна технічна економічна експертиза, для якої об’єкт треба зберегти у незмінному вигляді. Крім того, без арешту спорткомплекс може бути відчужений, що унеможливить його конфіскацію у майбутньому.

Суд визнав клопотання обґрунтованим і наклав арешт.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *