Екс-губернатор Київщини дозволив безкоштовно ввезти в Україну Фольксвагени під виглядом гуманітарки

Микола Мельничук ще у якості голови Київської облдержадміністрації 15 серпня підписав розпорядження про визнання легкових автомобілів гуманітарною допомогою для забезпечення ними інвалідів.

Документ оприлюднений на сайті КОДА.

Губернатор дозволив Департаменту соціального захисту населення КОДА прийняти з Германії два автомобілі «Volkswagen Passat» (дата першої реєстрації 19.09.2011 і 20.06.2012) і один «Volkswagen Touran» (01.03.2012).

Нові такі автомобілі коштують до мільйона гривень.

У подальшому ці автомобілі мають отримати відповідно Микола Крамаренко, Ольга Волочай і Олександр Шульга на підставі договорів даріння від Олександра Орловського, Олега Ємельянова і Юрія Задорожнього.

Після дозволу голови ОДА вважати ці автівки гуманітарною допомогою остаточний дозвіл видає Міністерство соціальної політики. Це дозволить набувачам автівок ввезти їх в Україну взагалі без сплати мит та акцизів, що дозволяє зекономити суттєві кошти (докладніше про схему у статті «Мерседеси» для інвалідів в обхід бюджету«).

Нагадаємо, 9 вересня голова КОДА Микола Мельничук провів нараду у Макарівській РДА, о 16-30 звязався з дружиною і після цього зник.

У той же день глава МВС Арсен Аваков повідомив, що заступника голови Київської обласної державної адміністрації Ігоря Любко затримали за хабарництво.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство вивчає роль в цьому злочині Голови ОДА Мельничука, який кілька днів тому терміново подав у відставку.

У суботу на сайті президента України було опубліковано указ про звільнення Максима Мельничука з посади голови Київської обласної адміністрації.

За словами Авакова, Любко через посередника Юрія Пуденка, який є начальником управління Департаменту охорони здоров’я Київської ОДА, отримав 200 тис. грн. від своєї підлеглої за безперешкодне переведення до іншого державного органу.

«За версією слідства – Любко спільно із губернатором Мельничуком місяць тому отримали непідтверджену інформацію відносно того що керівником Департаменту АПК області виплачено суму в розмірі 15млн.грн. фермерам у якості компенсації за бюджетною програмою, оскільки по їхньому розумінню така сума без відкату виплачена бути не могла, почали вимагати частину коштів, які начебто отримала зазначена керівниця департаменту, погрожуючи звільненням», – написав Аваков на Facebook.

«В подальшому остання знайшла інше місце роботи, про що повідомила керівників. Любко за погодженням із губернатором вимагав зазначену суму за підписання розпорядження про звільнення із формулюванням, яке не зашкодило б подальшому працевлаштуванню», – додав він.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *