У столиці спалили евакуатор, який забирав незаконні автокав’ярні (фото)

Уночі 14 жовтня невідомі облили бензином і підпалили евакуатор підрядника, який займався демонтажем незаконних автокав’ярень у центрі столиці.

Про це ‘Українській правді. Київ’ повідомив нардеп, радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець. 

‘Уночі спалили евакуатор підрядника, який виграв тендер на демонтаж пересувної торгівлі. Уночі прийшли на стоянку підрядника на Лісовому масиві, облили бензином, що видно на відео, і підпалили’, – сказав він.

За словами Білоцерковця, він припускає, що підпал могли спровокувати слова ‘пана Балашова, який недавно у соцмережі закликав до екстремізму, у тому числі, одягати маски, підпалювати, тобто захищати таким чином ці незаконні об’єкти пересувної торгівлі’.

evakuator1

‘Також є пан Бяльський, який щоразу перешкоджає демонтажам, намагається штурмом брати штраф майданчики. Я нікого не звинувачую, але припускаю, що до цього можуть бути причетні ці люди’, – сказав він.

Радник мера нагадав, що у Києві з Асоціацією пересувної торгівлі діє меморандум, за яким усі незаконні торгові точки повинні піти з ‘нульової’, ‘першої’ та ‘другої’ зони.

 evakuator2

‘Однак є люди, які цей меморандум не виконують. Оцей підрядник за останні 1,5 місяці демонтував у Києві близько 40 об’єктів пересувної торгівлі.

Також у нас вчора стартували торги з продажу місць під пересувну торгівлю, є люди, які готові купувати місця і вести діяльність законно. Але є і такі, які не зацікавлені у законності і відкритих торгах, їм важливий оцей хаос у місті, бо вони на ньому заробляють гроші’, – сказав Білоцерковець. [L]

Наразі підрядник звернувся до поліції щодо підпалу.  

‘Важливо, щоб винних знайшли, бо це серйозний злочин. Якщо винних не знайдуть, це далі подорожуватиме хаос і безпорядки. При будівництві правової держави перед законом мають бути всі рівні’, – сказав Білоцерковець.

Водночас він додав, що поліція досі не знайшла винних у підпалі евакуатора на Троєщині у червні 2015 року. Той евакуатор належав цьому ж підряднику.

Фото надані Дмитром Білоцерковцем 

Ірина Балачук, ‘Українська правда. Київ’

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *