НКЦПФР: дія санкцій проти БМ Банку завершилася, РНБО їх не пролонгувало

Нацкомісія з цінних паперів і фондового ринку повідомила, що БМ Банк, власником якого є російський «Банк Москви» (входить у групу ВТБ) отримав можливість проводити операції зі своїми цінними паперами після того, як 29 вересня закінчився річний термін санкцій Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), пише УНІАН.

«Термін рішення НКЦПФР (про зупинення внесення змін до системи депозитарного обліку цінних паперів – УНІАН) закінчився, облік цінних паперів банку автоматично відновлено», – зазначила прес-служба, додавши, що для продовження санкцій необхідне рішення Ради національної безпеки і оборони.

Відновлення обліку цінних паперів дозволить банку викупити або зробити додатковий випуск своїх акцій.

Нагадаємо, БМ Банк повідомляв, що 29 вересня позачергові збори його акціонерів ухвалили рішення про збільшення статутного капіталу банку на 1,75 млрд грн.

Перед цим причиною того, чому докапіталізація банку не відбувається, в групі ВТБ називали санкції України щодо російських бізнес-структур. Зокрема, у вересні керівник російського ВТБ Андрій Костін заявив, що підконтрольний групі ‘БМ Банк’ в Україні може бути закритий в найближчі місяці. ‘У нас в Україні є актив у вигляді ‘Банку Москви’, який потрапив під особливі санкції. Ми хотіли докапіталізувати цей банк, але керівництво України виступило проти зміни санкцій. Нам, швидше за все, в найближчі місяці доведеться його точно закривати’, – заявив Костін.

Вчора в російській газеті «Коммерсант» було опубліковане інтерв’ю першого заступника глави правління російського ВТБ Юрія Соловйова. Він зазначав, що санкції України щодо російських банків жорсткіші, ніж європейські. «Зараз нам практично заборонено докапіталізувати свої українські банки. В результаті ми фактично змушені розлучитися з українським БМ-банком», – констатував Ю. Соловйов (до речі, він був бізнес-партнером Валерії Гонтаревої, яка як глава НБУ входить до складу РНБО).

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *