СБУ вбачає шахрайство в кредиті Укрінбанку на 50 млн грн для пов’язаних осіб

Згідно з ухвалою Печерського райсуду м. Києва від 11 серпня, слідчий відділ Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні №42015100000001380 за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу («Шахрайство»).

Як констатується в документі, за даними слідчих, в 2014-2015 рр. за вказівкою певної фізособи Укрінбанк надав для ТОВ «Оленерго» кредитні кошти на понад 50 млн. грн, при цьому «перевірку заставного майна, його вартості, фактичного місцезнаходження здійснено поверхово» (цитата).

Як зазначається, після отримання кредиту посадові особи ТОВ «Оленерго» за вказівкою цієї ж фізособи перерахували 48,8 млн грн з рахунку підприємства на картковий рахунок його родича, з якого кошти в сумі близько 55,3 млн грн спрямовувалися на особисті рахунки згаданої на початку фізособи, його родичів та підконтрольних осіб, які в подальшому знімались у вигляді готівки.

Додамо, що у вересні-2014 Укрінбанк публічно повідомляв, що відкрив мультивалютні відновлювальну кредитну лінію на 164 млн грн для ТОВ «Оленерго» на поповнення обігових коштів. ‘Укрінбанк готовий фінансувати проекти з прозорою концепцією і професійним управлінням навіть в складні для країни часи. У цілому кредитний портфель банку за вісім місяців поточного року [2014 року] зріс на 35,8% і на 1 вересня становив 5,917 млрд грн’, – йшлося в прес-релізі фінустанови.

За даними Фонду гарантування, станом на 01 жовтня 2016 року вкладники Укрінбанку отримали компенсації в межах гарантійної суми на 1,76 млрд грн (96,4% запланованих виплат).

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *