$500 тис. у справі члена ВРЮ Гречківського просили за підтвердження дійсності патентів компанії «Богадар»

Підозрюваний у замаху на злочин та шахрайстві член Вищої ради юстиції Павло Гречківський, за версією слідства, вимагав $500 тис. за незаконний вплив на прийняття судових рішень в інтересах запорізької компанії ТОВ «Богадар».

Фірма наразі судиться за підтвердження дійсності своїх патентів на виробництво квасу. Про це йдеться в розслідуванні Юлії Самсонової для програми ‘Наші гроші. Досудилися’.

Передача грошей мала відбуватися через спійманого прокурорами посередника Олега Шкляра – арбітражного керуючого з Житомира. За даними слідства, він є давнім приятелем Павла Гречківського. Прокурори стверджують, що саме після розмови з членом Вищої ради юстиції Шкляр зробив представнику ТОВ «Богадар» пропозицію сплатити $500 тис. За цю суму суди трьох інстанцій мали винести рішення на користь компанії: $150 тис. за рішення першої інстанції, стільки ж за рішення апеляції і $200 тис. за рішення Вищого господарського суду.

Згідно з обвинуваченнями, отримати ці кошти мав саме Павло Гречківський, однак прокурори вирішили не чекати доки гроші дійдуть безпосередньо до члена Вищої ради юстиції.

«Тут є моменти технічного виконання затримання і слідкування за грошима, – пояснює Володимир Гуцуляк, начальник департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки. – Їх планувалося передати іншим посередникам в один із обласних центрів України. А реально простежити спочатку за посередником, який виїжджає з Києва в обласний центр, потім з кимось зустрічається невідомо в який час, потім ці гроші передає і ці гроші невідомо куди йдуть. І чи Гречківський би їх взяв, чи поставив би на рахунок в банк, чи поміняв… А вони ж мічені. Ми розуміли, що величезні ризики втрати. А оскільки гроші реально державні, то втрата цих коштів фізично означала б мені, напевно, кар’єри».

Відповідно до офіційної заяви Генпрокуратури, арбітражний керуючий отримав першу частину коштів у розмірі $150 тис. Насправді ж передана сума була втричі меншою і складала $51 тис. Про це йдеться в ухвалі суду.

У відповідь на пропозицію редакції прокоментувати звинувачення Павло Гречківський через прес-секретаря Дар’ю Глущенко повідомив про відмову.

Юлія Самсонова, bihus.info

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *