Судді-мільйонеру Ємельянову заборонили виїжджати за межі Київщини та зобов’язали сплатити заставу 1,5 млн грн

Щодо екс-голови ВГСУ, а нині судді цього суду Артура Ємельянова, якого підозрюють у втручанні в діяльність судових органів та втручанні в автоматизовану систему документообігу суду, застосований запобіжний захід у вигляді застави розміром 1,5 млн гривень із забороною виїжджати за межі Київської області.

Клопотання прокурорів Печерський райсуд Києва задовольнив частково: судді не вдягатимуть електронний браслет, однак він зобов’язаний інформувати прокуратуру про свої переміщення.

За інформацією обвинувачення, Артур Ємельянов має можливість внести таку заставу. За матеріалами слідства у липні 2009-го суддя витратив 10 тисяч євро на одяг, а впродовж 2014-2015 років Ємельянов жив у квартирі, оренда якої коштувала 7 тисяч 200 доларів на місяць.

Сам Артур Ємельянов вважає рішення неправомірним, а його адвокат, Олексій Шевчук називає докази причетності Ємельянова до скоєного злочину необґрунтованими і недостатніми.

Нагадаємо, 17 жовтня Артур Ємельянову оголосили підозру, передбачену ч.2 ст. 376 та ч. 2 ст 376-1 Кримінального Кодексу. За словами Сергія Новікова, який очолює групу прокурорів у кримінальному провадженні, з грудня 2010-го по лютий 2011-го року, Артур Ємельянов фактично змусив суддів Вищого Господарського Суду на зборах доручити йому самостійно створювати і змінювати склад колегій суддів та судових палат, а також надавав вказівки працівникам суду втручатися в роботу автоматизованої системи розподілу суддівських справ. Зараз судді загрожує позбавлення волі до трьох років або ж позбавлення права здійснювати правосуддя від 3-ох до п’яти років.

Окрім цього провадження, Ємельянов фігурує у справі за фактом легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом. За версією слідства, дружина Ємельянова була власником панамської компанії «Restwood Products Corporation», яка перевела 7 мільйонів доларів на рахунок в Ліхтенштейні.

У 2014 році суддя задекларував одну квартиру в себе та довгий перелік нерухомості у дружини Світлани Ємельянової: дві земельні ділянки по гектару кожна, три квартири, житловий будинок, паркомісце та 11 приміщень загальною площею понад 2 тис. кв м в графі «інше нерухоме майно». Дружина судді також володіла іномаркою Infiniti EX35.

В е-декларації Артура Ємельянова за 2015-ий суддя вказав, що орендує будинок під Києвом площею 73 кв м та користується квартирою, яка перебуває у власності Світлани Ємельянової. Цього разу суддя не зазначив дружину серед членів родини, а відтак не вказав повний перелік майна, яким вона володіє. Як повідомили програмі «Наші гроші. Досудилися» в прокуратурі, з дружиною Світланою Артур Ємельянов розлучився, однак і надалі мешкає разом з нею.

Крім того, у декларації за 2015-ий рік суддя задекларував власний годинник Breguet за $68 тисяч та кілограми готівки: 2 мільйони 740 тисяч гривень, 180 тисяч доларів та 70 тисяч євро.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *