Гречківський і всі, всі, всі – мешканці "сбушної" елітки на Паторжинського

Дім на столичній вулиці Паторжинського, 14 є одним із найдорожчих у Києві. Квадратний метр тут коштує 13 тисяч доларів і вище. Раніше земля під домом належала СБУ.

За даними видання Україна молода, екс-очільник СБУ Володимир Радченко у сумнівний спосіб продав земельну ділянку Рінату Ахметову, а донецький олігарх побудував на ній будинок і вселився у пентхаус з басейном. Два роки тому з’явилася інформація, що Ахметов продає коштовну квартиру. Нині в реєстрі інформація про володіння Ахметовим будь-якою нерухомістю на Паторжинського відсутня.

Попри те, що будинок на Паторжинського негласно називають “сбушним”, силовиків тут не так вже й багато: генерал-полковник, у 2012-13 – перший заступник глави СБУ Петро Шатковський, дочка генерал-майора СБУ Олександра Нездолі Марина та Наталя Ходирєва – дружина екс-очільника управління МВС України у Волинській області Вячеслава Ходирєва.

Значно більше “засвітилося” у будинку юристів. Квартирою в 220 метрів та гаражем тут володіє Валентина Гречківська. Її син Павло Гречківський – член Вищої ради юстиції, який нещодавно потрапив у корупційний сканадал. Слідство підозрює, що Гречківський вимагав $ 500 тис. за незаконний вплив на прийняття судових рішень в інтересах запорізької компанії “Богадир”. Валентина Гречківська – викладачка української мови та літератури, тож навряд чи могла купити квартиру і гараж за власні кошти. По документах, дорогу нерухомість Валентині Гречківській подарували три роки тому. Чоловік Валентини Гречківської Микола з 1981 був заступником, а потім першим заступником головного арбітра Держарбітражу УРСР, а 1991-2002 – першим заступником голови Вищого господарського суду. Право власності на коштовну нерухомість Гречківським реєструвала нотаріус Надія Синиця – кандидатка, подана президентом на розгляд ВР як кандидат до Центральної виборчої комісії.

Ще більшою квартирою, на 256 метрів володіє екс-голова Верховного суду України Василь Маляренко. Його син Артем нині – суддя Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Скромнішим житлом обійшлися родичі прокурора Київської прокуратури №6 Павла Міленіна. Матір прокурора Галія Міленіна зареєструвала на себе паркомісце та квартиру площею 175 метрів. Загалом, як з’ясувала програма “Наші гроші з Денисом Бігусом”, родина Міленіних володіє нерухомістю на 165 мільйонів.

Не відстає і державний сектор. Добрячий шмат нерухомості на Паторжинського скупила родина екс-очільника НАК “Нафтогазу” Володимира Шелудченка. На дружину “нафтогазівця” Олену зареєстрована квартира площею 182 метри, одне паркомісце та 374 метрів нежилих приміщень. Все це Олені Шелудченко подарували улітку минулого року. Ще одна квартира належить зятю Шелудченка – Роману Трояну.

Власником “золотих” квадратів реєструвався також бізнесмен Дмитро Фоменко. Його дружина Світлана Фоменко – перший заступник міністра культури.

233-метрову квартиру та паркомісце два роки тому подарували Наталі Копитовій – дружині екс-замміністра фінансів Криму Юрія Копитова. Її сусідка і власниця 220-метрової квартири – Марія Фірташ, екс-дружина українського олігарха Дмитра Фірташа. Також Марії Фірташ належать три паркомісця в цьому будинку. Все майно жінки арештоване, як видно з реєстру речових прав.

Матір екс-нардепа Владислава Лук’янова Ксенія Тимофіївна квартиру та машиномісце взяла в іпотеку. Офіційно житло жінці обійшлося в 2009 році обійшлася у 221 400 дол. Прокуратура два роки тому говорила про причетність Лук’янова до захоплення мерії міста Харцизьк. Тоді на будинку встановили прапор так званої ДНР, а на ганку мерії, за повідомленнями ЗМІ, Лук’янов закликав до федералізації.

В іпотеку взяли 171-метрове житло та машиномісце родичі Віктора Ющенка. Нерухомість записана на фірму “Сула”. Нею володіють старший брат Віктора Ющенка Петро та його дружина Олена.

Нижче наводимо повний список власників квартир на Паторжинського, 14 або тих, які вказували цю адресу як домашню при реєстрації підприємств тощо: 

Баранюк (Пашковська) Олена Миколаївна (квартира 227, 9 кв.м), реєструвалася співзасновницею благодійного фонду імені нардепа Леоніда Пашковського

Баріков Анатолій Олексійович (квартира)

Бондар Наталія Володимирівна (квартира)

“Брюховецький гай”, ТОВ (власник Коротиш Юрій Федорович, багато років працював на різних посадах в ФК “Карпати”, в т. ч і гендиректором) (квартира 233, 3 кв.м та машиномісце)

Бурова Вікторія Володимирівна (квартира 258, 4 кв.м.та машиномісце)

Вакуленко Наталія Володимирівна (квартира 694 кв м), дружина голови наглядової ради Київського заводу металовиробів ім. Письменного

Ганзенко Олег Вікторович, архітектор (квартира)

Гольдберг (Левчук) Людмила, дружина колишнього банкіра Льва Гольдберга (квартира 782 кв.м)

Гончар Олександр Олексійович (квартира)

Гудвін Марк Алан, людина з таким ПІБ фігурує як менеджер “Тюменської нафтогазової компанії” (квартира)

Джавад Інна Володимирівна, Зволь Акалинія Миколаївна (квартира)

Джамбулатов Рустам Адамович (квартира 184 кв.м, куплена у родини екс-замгенпрокурора Віктора Кудрявцева та машиномісце)

Єгоренко Дмитро Віталійович (квартира 212 кв.м. та машиномісце), в цій квартирі реєструвався також нардеп від “Волі народу” Володимир Бандуров

Коваленко Георгій Георгійович (гараж)

Кузьменко Таміла Іванівна, ТОВ “Атем” (гараж)

Куровський Іван Іванович, гендиректор “Житлобуду”, Куровська Ольга Яківна (квартира)

Лавріненко Віталій Степанович (квартира)

Леонова Евеліна Михайлівна, власниця низки охоронних фірм (квартира 167 кв.м та гараж)

Майданник Світлана Андріївна, дружина дипломата Олександра Майданника (квартира)

Мала Наталія Дмитрівна (квартира 218 кв.м)

Москалевський Вячеслав Олександрович, президент кондитерської корпорації “Рошен” (квартира)

Петросян Сергій Суренович (квартира 170 кв.м та машиномісце)

Побережнюк Наталія Миколаївна (квартира 173 кв.м та паркомісце)

Погиба Віктор Павлович, Кузьменко Світлана Олександрівна (квартира)

Рапута Тетяна Андріївна (квартира 174 кв.м)

Рашутін Євген Михайлович, Рашутіна Любов Василівна (квартира)

‘Сула’, квартира 171 кв. м., взята в іпотеку, кінцеві бенефіціарні власники – старший брат Віктора Ющенка Петро з дружиною.

Тихонравова Олена Анатоліївна (квартира)

Шевель Ірина Василівна (квартира 301 кв.м)

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *