Ощадбанк відклав введення комісії за комунальні платежі після заклику Порошенка

Правління Ощадбанку ухвалило рішення про перенесення терміну введення в дію рішення тарифного комітету щодо впровадження комісії за прийняття комунальних платежів, яке мало почати діяти з 1 грудня, «з метою опрацювання із відповідними органами державної влади механізму, який дозволить залишити безкоштовною оплату комунальних послуг для найменш забезпечених верств населення (отримувачів субсидій)», йдеться в офіційній заяві фінустанови, поширеній ввечері в суботу.

Нагадаємо, сьогодні Президент Петро Порошенко публічно закликав Ощадбанк відмовитися від наміру введення комісії за комунальні платежі

Разом з тим, в заяві Ощадбанку звертається увага, що стаття 53 Закону України «Про банки і банківську діяльність» закріплює заборону банкам встановлювати комісійну винагороду за банківські послуги на рівні нижче собівартості операції. Як запевняється, раніше запропонований банком до встановлення в касі тариф у 3 грн. є найнижчим на банківському ринку та має на меті забезпечити беззбитковість проведення операцій.

«Україна підписала низку міжнародних угод, в тому числі Меморандум із МВФ та взяла на себе зобов’язання щодо здійснення масштабних реформ. Окрім іншого Меморандум передбачає ринкові умови для роботи держбанків та їх докорінне реформування. Державні банки, як і решта державних компаній, мають генерувати прибутки для бюджету. Для держави, для 45 мільйонів українців. Тож, до державного Ощадбанку, має бути таке саме ставлення, як і до решти державних компаній, які реформуються», – додається в офіційному повідомленні держбанку.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *