АУБ: обсяг вкладів юросіб у Приватбанку в листопаді скоротився на 2 млрд грн

За даними Асоціації українських банків, у листопаді обсяг вкладів юросіб у Приватбанку скоротився на 1,99 млрд грн, або на 4,4%.

Суттєво «схуд» депозитний портфель юросіб також у Райффайзен Банку Аваль (-878,8 млн грн, або -3,6%); Укрсоцбанку (-817,8 млн грн, або -7,7%); Сбербанку Росії (-737,6 млн грн, або -10,3%), ІНГ Банку (-343,2 млн грн, або -10,6%); ОТП Банку (-332,7 млн грн, або -2,9%).

На 01 грудня офіційний курс НБУ був 25,56 грн/дол, на 01 листопада – 25,52.

Довідково

Глава НБУ Валерія Гонтарева заявляла, що в останні дні перед націоналізацією з Приватбанку були виведені вклади пов’язаних осіб на 2,6 млрд грн, внаслідок чого Фонду гарантування вдалося списати [конвертувати в капітал, – ред.] вклади пов’язаних на 29,4 млрд грн, а не на 32 млрд грн, як планував НБУ.

«Ви знаєте, НБУ звернувся до уряду за списанням пасивів пов’язаних осіб. На жаль, ми звернулися на суму 32 млрд грн, а Фонду вдалося списання 29,4 млрд, тому що решти коштів [2,6 млрд грн] на рахунках пов’язаних осіб уже не було. З цього випливає, що ці кошти звідти вивели за останні дні [перед націоналізацією]», – констатувала В. Гонтарева.

За даними джерел газети «Дзеркало тижня» в НБУ, акціонери та менеджмент Приватбанку за останній тиждень до націоналізації як фізособи зняли з рахунків у Приватбанку близько 400 млн грн.

«За період з 16 по 19 грудня ц.р. валютна ліквідність банку скоротилася на 261 млн дол., а гривнева — на 729 млн. Причому істотний вплив на останню цифру мав не так відплив коштів вкладників, як перерахування пов`язаними особами НЗФ і ЗФЗ на суму 1,5 млрд грн. При цьому із загального зменшення клієнтських коштів на 6,4 млрд грн на частку юросіб припало 5,69 млрд, з яких 4,35 млрд у НБУ відносять на операції пов`язаних осіб. Відплив по коштах фізосіб, таким чином, становив 723 млн грн, з яких 28 млн було отримано в касі банку після списання з картки І.Коломойського. Дрібниця, а приємно?», – писало «Дзеркало тижня. Україна».

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *