Суд: "Південний" має повернути клієнтам кошти, які, як підозрює банк, вкрали його працівники

Майже рік тому Finbalance писав про кримінальне провадження №12016160500000598, відкрите поліцією за зверненням директора департаменту безпеки банку «Південний», який стверджував, що колишній начальник одного з відділень цієї фінустанови та інші співробітники, зловживаючи своїм службовим становищем, заволоділи та в подальшому розтратили грошові кошти банку.

В ухвалі Приморського райсуду м. Одеси від 29.04.2016 щодо цієї справи зазначалося, що згідно з поясненнями персоналу відділення банку, на вимогу свого керівника вони знімали з каси кошти, які належать клієнтам банку, розписувалися в видаткових касових документах за клієнтів та передавали їх керівнику відділення, яка запевняла, що клієнт за станом здоров`я чи з інших причин не може самостійно отримати ошти та розписатися в документах.

19 грудня 2016 року Київський райсуд м. Одеси частково задовольнив позов вкладника банку «Південний» до цієї фінустанови та вирішив стягнути з банку «Південний» 149,2 тис дол. Як стверджував клієнт банку, його кошти зникли, хоча він не розривав депозит, не давав доручень на зняття й перерахування коштів на користь третіх осіб. Водночас вкладник повідомляв, що відповідно до отриманої в банку інформації, цей інцидент розслідується Приморським відділом поліції в м. Одесі ГУ Нацполіції в Одеській області в рамках згаданого кримінальне провадження №12016160500000598.

Це ж таки кримінальне провадження фігурує в матеріалах низки інших судових спорів між вкладниками та банком «Південний» з подібною «сюжетною лінією». Так, 19 грудня Київський райсуд м. Одеси вирішив стягнути з банку на користь вкладника 104,5 тис дол; 20 жовтня – 400 тис грн і 1 млн грн.

P.S.

28 грудня банк ‘Південний’ в офіційній заяві повідомив, що останнім часом в Інтернеті з’являлася недостовірна інформація щодо банку та його акціонерів, яку банк назвав відвертою брехнею (слід розуміти, в контексті саме згаданої вище історії; на відміну від низки інших видань, Finbalance посилається виключно на офіційні матеріали, які опубліковані в держреєстрі судових рішень, – ред.). 

‘Стосовно акціонерів банку немає жодного судового або кримінального процесу, арештів, вимог тощо. По відношенню до банку ‘Південний’ не існує жодного судового рішення, яке б не було виконане. Всі взяті на себе зобов’язання банк виконує у повному обсязі відповідно до норм чинного законодавства’, – підкреслювалося в заяві.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *