Частина українських бюджетних структур досі зареєстрована в російських доменах

Розпорядники бюджетних коштів реєструють свої службові кабінети на порталі для оприлюднення даних про використання коштів держбюджету E-data з російських доменів.

Про це йдеться в презентації Міністерства фінансів України за підсумками роботи порталу державних фінансів E-data у 2016 році.

«Російський капітал, російські IT-рішення активно представлені на ринку України. Наприклад, облікові системи, на яких обслуговується переважна більшість українських бюджетних структур – російські», – йдеться в презентації.

Як з’ясувалось, таких організацій, у тому числі підприємств національного значення, близько 10% усіх зареєстрованих кабінетів (3,7 тисяч).

E-data – це офіційний державний інформаційний портал для оприлюднення даних про використання коштів державного бюджету. Створення порталу передбачено Планом заходів з виконання рекомендацій Європейського Союзу в рамках лібералізації візового режиму з ЄС.

Нагадаємо, восени 2015-го Уряд зобов’язав держоргани використовувати електронну пошту виключно в доменних зонах .gov.ua та .укр.

 

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *