НБУ не очікує банкрутства великих і середніх банків

Заступник глави НБУ Олегій Чурій заявив, що «по суті, очистка банківського сектору майже завершена».

«Ми не бачимо кандидатів на вихід серед великих і середніх банків. Плани по капіталізації більшість фінустанов зараз виконують з випередженням графіка. А основне питання – з Приватбанком – закрите», – констатував О. Чурій.

Нагадаємо, нещодавно екс-заступник глави НБУ Владислав Рашкован, який ще торік працював у Нацбанку, озвучив прогноз, що до кінця року діючих банків стане на 15-20 менше, ніж зараз.

«Частина невеликих банків буде закрита через недокапіталізацію, частина заморожених банків самоліквідується, інші об`єднаються – максимум 5-6 угод злиття банків у другій половині року. Це, якщо домовляться власники.

Частка найбільших 20 банків збільшиться до 92-93% всіх активів, частка другої групи локальних банків зменшиться до 2-2.5%. Частка іноземних і державних банків (з урахуванням націоналізованого Привату) буде і далі зростати (до 82-85%), а локальних і російських – знижуватися. Нових іноземних банків не буде, але угоди купівлі активів банків триватимуть (в основному в рамках виходу російських банків)», – прогнозував В. Рашкован.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *