Підозрюваний у кримінальному провадженні щодо діючого члена Вищої ради юстиції перебуває на стаціонарному лікуванні у психіатричній лікарні

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою діючого члена Вищої ради правосуддя П. Гречківського та його поплічника (посередника у заволодінні коштами) за ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) КК України.

За результатами досудового розслідування стороною обвинувачення зібрано достатньо доказів, що підтверджують обґрунтованість підозри у вчиненні зазначеними особами інкримінованого їм злочину.

Однак, вже на стадії завершення досудового розслідування – надання доступу стороні захисту до його матеріалів, посередник в незаконному заволодінні коштами несподівано був госпіталізований в Житомирську психіатричну лікарню № 1 Житомирської обласної ради з невизначеним діагнозом.

Після цього поплічник П. Гречківського «кочує» з одного медичного закладу до іншого та стверджує, що нібито оговорив останнього через хворобливий стан, пов’язаний із розладами психіки.

На даний час за ініціативою захисника вказаній особі судом призначено судово-психіатричну експертизу. Її проведення буде здійснювати Український науково-дослідний інститут соціальної і судової психіатрії та наркології МОЗ України.

З урахуванням матеріалів кримінального провадження та фактичного стану справ Генеральна прокуратура приходить до висновку, що така процесуальна поведінка сторони захисту викликана незаконним впливом одного підозрюваного на іншого, і є нічим іншим як спробою уникнення ними кримінальної відповідальності.

У зв’язку з цим, з метою забезпечення притягнення винних до передбаченої законом кримінальної відповідальності та спростування версії захисту про нібито психічні розлади посередника в отриманні коштів, підозрюваному у вчиненні злочину призначено амбулаторну комплексну психолого-психіатричну експертизу.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *