Google заблокував сотні фейкових новинарних сайтів та відключив понад мільярд «поганих» рекламних оголошень

Компанія Google відсторонила від сервісу контекстної реклами AdSense 200 паблішерів у зв’язку з поширенням фейкових новин цими медіа, йдеться у звіті. Такі дії з боку Google пояснюють реалізацією оновленої політики компанії щодо сайтів, які своїм змістом вводять в оману користувачів.

Як з’ясувалось, у листопаді та грудні 2016-го компанія перевірила роботу близько 550 ресурсів, що розміщують рекламу та інформацію в мережі через AdSense, і вирішила відсторонити понад 200 з них.

Однак, не всі ці ресурси були заборонені виключно через фейковий контент. Згідно зі звітом Google, компанія видалила 1,7 млрд рекламних оголошень та публікацій, що порушили правила розміщення реклами.

У Google переконують, що компанія навчилась ефективніше визначати оголошення, які виглядають як новини, а насправді перенаправляють користувачів на сайти з продажу заборонених товарів. У 2016-му було відключено понад 1300 екаунтів, які розміщували подібну рекламу, і 80 млн таких оголошень. За рекламу заборонених лікарських препаратів було відключено 68 млн оголошень.

Окрім того, компанія заблокувала понад 15 тис. сайтів зі шкідливим програмним забезпеченням (так звані «trick to click ads», що маскуються під системні оновлення і змушують користувачів завантажити шкідливе ПЗ) і близько 6 тис. сайтів, створених для просування підроблених товарів.

Нагадаємо, компанія Facebook запускає проект The Facebook Journalism Project, спрямований на боротьбу з фейками в ЗМІ та інформування користувачів про способи пошуку достовірної інформації в епоху цифрових технологій.

 

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *