В ЄС готові скасувати плату за роумінг

Європейська комісія оголосила про домовленність між представниками країн-членів Євросоюзу та Європарламентом про скасування плати за роумінг на ринку ЄС.Ініціатива, над якою працювали два роки, може набути чинності вже 15 червня 2017 року за умови її схвалення Європарламентом та Радою ЄС.

«Представники Європейського парламенту, Ради і Комісії домовились про регулювання оптового ринку роумінгу (цін, які оператори встановлюють один для одного, якщо їхні абоненти використовують інші мережі під час роумінгу по ЄС)», – йдеться в прес-релізі Європейської комісії.

Досі міжоператорські ціни були головною перешкодою для запуску політики roam-like-at-home («роумінг як вдома»). Вона дозволить абоненту оператора однієї країни ЄС повноцінно користуватися своїм «домашнім» тарифом в іншій країні Союзу.

Згідно з новими розцінками, з 15 червня максимальна ціна за телефонну розмову може знизитись з €0,05/хв до €0,032/хв. Вартість SMS-повідомлення – з €0,02 до €0,01. Вартість одного гігабайта складе €7,7 у 2017 році, а до 2022-го подешевшає до €2,2.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *