Міністр соцполітики: оцінки НБУ щодо зайнятості – непрофесійні

Міністр соцполітики Андрій Рева, коментуючи прогнози [а їх оприлюднив НБУ, – ред.] щодо можливого негативного впливу від підвищення мінімальної зарплати на зайнятість населення, зазначив, що вони не мають під собою «жодних підстав та є некомпетентними і непрофесійними», повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

«Коли проводяться розрахунки у сфері зайнятості, то Міністерство фінансів та Міністерство економічного розвитку нічого не роблять без Міністерства соціальної політики, яке, у свою чергу, співпрацює з провідними науковцями”, – заявив А. Рева.

Урядовець підкреслив, що Мінсоцполітики провело усі необхідні дослідження та розрахунки, які дозволяють стверджувати, що жодних негативних наслідків для економіки від підвищення мінімальної зарплати не відбудеться.

«Якщо планується зростання економіки на 3%, то про яке скорочення робочих місць може йти мова? Якщо доходи держбюджету у січні 2017 року зросли на 40% до січня минулого року, а Пенсійний фонд отримав на 1,2 млрд грн більше, це ніяк не могло відбутися через скорочення працівників”, – зауважив А. Рева. 

Нагадаємо, за оцінками НБУ, через двократне підвищення мінімальної зарплати (до 3200 грн) у легальному секторі економіки може бути звільнено 630 тис осіб.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *