З’явилось відео, як поліція закувала суддю в кайданки за… неправильне паркування

Судді обурені діями співробітників Національної поліції, які ввечері 21 лютого затримали суддю Солом’янського райсуду столиці Вікторію Кицюк за те, що вона ‘керувала транспортним засобом, який стояв з порушенням Правил дорожнього руху’ (цитата поліцейського).

Напевне, пані Кицюк очікувала, що буде проводити вільний час після роботи у будь-якій спосіб, але аж ніяк не в кайданках, які на неї грубо й агресивно одягнули поліцейські в той час, коли суддя підішла до своєї автівки. На вимогу судді пояснити причини такої поведінки патрульні не реагували. Після того, як на місце інциденту приїхали колеги Вікторії Кицюк, а також голова суду, то поліцейські суддю відпустили, але знову ж, без пояснення причин своїх дій. Така поведінка стосовно судді настільки диссонує з вимогами закону, що у самої В.Кицюк просто ‘відняло мову’.

У мережі Фейсбук вже з’явилось відео того, як поводили себе поліцейські з суддею, яку вони закували в кайданки.

Як виявилося, статус судді є досить ефемерним, бо на думку поліцейских, жінка, яка керує транспортним засобом не є й не може бути суддею до того часу, поки не підтвердить це відповідним ‘документом’. ‘Наразі це не суддя, а порушник дорожнього руху’, – твердо стояли на своєму поліцейські. Також з’ясувалося, що закувати в кайданки можна будь-кого й фактично за будь-що, навіть якщо особа не чинить ніякого опору співробітникам поліції. Оскільки, в разі чинення опору, до судді були б застосовані ‘зовсім інші спецзасоби’, а кайданки – то взагалі не спецзасоби, а майже ювелірні браслети.

Аби попередити можливі провокації, суддя Кицюк, за наслідками події звернулася до Генеральної прокуратури та до Нацполіції, попередньо знявши побої та пройшовши тест на вміст в організмі алкоголю і наркотичних речовин.

Також нагадаємо, що відповідно до Закону ‘Про судоустрій і статус суддів’ суддю не може бути затримано або утримано під вартою чи арештом до винесення обвинувального вироку суду, за винятком затримання судді під час або ж відразу після вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину. Ось так паркування власного авто й перетворюється на тяжкий злочин…

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *