Прокуратура: працівники Фонду гарантування шпигують один за одним з допомогою "жучків"

Відповідно до ухвали Печерського райсуду м. Києва від 10 березня, військова прокуратура Київського гарнізону проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні №42017110350000032 від 06.02.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.359 Кримінального кодексу («Незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації»).

«Досудовим розслідуванням, встановлено, що із повідомлення Департаменту розслідування протиправних діянь Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) та інших матеріалів кримінального провадження вбачається, що оперуповноважений ГУ КЗЕ СБУ у співучасті зі службовими особами ФГВФО, а саме заступником директора-розпорядника, директором Департаменту врегулювання неплатоспроможних банків, начальником відділу забезпечення роботи керівництва, начальником управління внутрішнього аудиту, директором фінансового департаменту, з метою використання у власних корисливих цілях, організували встановлення спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації у приміщенні ФГВФО, що розташований за адресою: м. Київ, вул. Січових Стрільців, 17», – йдеться в судових матеріалах.

Довідково

Як писав Finbalance, згідно з ухвалою Печерського райсуду м. Києва від 09 лютого, управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні №42017000000000199 від 27.01.2017 року за фактом зловживання службовим становищем особами Фонду гарантування вкладів, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, що призвело до тяжких наслідків за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28 Кримінального кодексу («Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією»), ч.2 ст.364 («Зловживання владою або службовим становищем»).

«Досудовим розслідуванням встановлено, що службовими особами Фонду гарантування вкладів фізичних осіб за попередньою змовою із представниками акредитованих суб`єктів оціночної діяльності, починаючи з 2015 року вчиняються дії, спрямовані на штучне зниження вартості об`єктів ліквідованих банків, що призводить до тяжких наслідків», – йшлося в документі.

24 лютого Печерський райсуд м. Києва задовольнив клопотання слідчого ГПУ та в рамках вказаного кримінального провадження надав тимчасовий доступ до документів (з можливістю вилучення належним чином завірених копій), які знаходяться у Фонді гарантування та містять відомості про всі продані активи (майно) Дельта Банку, «Фінанси та кредит», «Надра», Брокбізнесбанку, ВіЕйБі Банку, «Хрещатик», Кредитпромбанку, «Київська Русь», Укргазпромбанку, Фідобанку з моменту прийняття рішення про ліквідацію по день винесення ухвали слідчого судді із зазначенням ідентифікаційних даних кожного активу, а саме:

– звітів про продаж активів (майна) зазначених банків за період з моменту прийняття рішення про ліквідацію по даний час; 
– протоколів відкритих торгів, складених організатором торгів за їх результатами; 
– договорів купівлі-продажу активів, укладених між банком та переможцем відкритих торгів (у т.ч. із актами приймання-передачі майна).

Як відомо, і генпрокурор Юрій Луценко, і директор-розпорядник Фонду гарантування Костянтин Ворушилін вважаються близькими до Президента Петра Порошенка.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *