СБУ влаштували обшук онлайн-сервісу YouControl

Як повідомляє сторінка youcontrol.com.ua у Facebook, сьогодні зранку СБУ провело обшуки у квартирі комерційного і генерального директорів онлайн-сервісу YouControl.

YouControl — це онлайн-сервіс, що автоматично формує досьє на кожну компанію України, використовуючи інформацію з державних реєстрів. Місія сервісу полягає у сприянні створенню в Україні прозорого бізнес-середовища. Один із напрямків діяльності — боротьба з корупцією: компанія надає вільний доступ до сервісу журналістам та громадським активістам для проведення розслідувань, моніторингів та інших заходів.

Наразі компанії заблоковано електронну пошту.

Причиною слідчих дій названо рішення судді Шевченківського районного суду по статті кримінального кодексу «Порушення роботи автоматизованих систем» від 3 березня. Мова йде про те, що компанія YouControl незаконно використовує відкриті державні реєстри.

Юрист компанії стверджує, що СБУ хочуть виявити всі носії інформації з даними. Адвоката до проведення слідчих дій не пустили. Про те, що зараз відбувається в офісі компанії, ні працівникам, ні керівництву невідомо.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *