Сбербанк за українську "дочку" отримає не лише "Вятка-банк", але й два готелі та землю

За даними джерел «Новой газеты», операція купівлі-продажу української «дочки» Сбербанку не передбачає грошової складової.

«За нашими відомостями, Г. Гусельников передає «Сбербанку Росії» 98% АКБ «Вятка-банк», який Гусельников контролює з 2014 року. Крім того, він передає Сбербанку земельну ділянка в Московській області, оцінену в 13,6 млн доларів, готелі «Хілтон Єкатеринбург» (19,8 млн доларів) і «Хілтон Можайськ» (25,5 млн доларів), а також рефінансовані кредити на суму 23,4 млн доларів, отримані операторами готелів «Хілтон Кіров» і «Хілтон Перм».

Примітно, що в Кіровській області в Сбербанку працює розгалужена мережа з приблизно п`ятисот відділень. І Вятка-банк – прямий конкурент кіровських відділень найбільшого банку Росії. Сбербанк погодився прийняти 98% акцій Вятка-банку як оплату акцій української «дочки», щоб тут же ліквідувати конкурента в не великому і успішному регіоні РФ? Занадто нерівноцінний виходить розмін», – вважає видання.

Нагадаємо, раніше мажоритарний акціонер латвійського Norvik Banca та російського Вятка-банку Григорій Гусельников заявляв, що в рамках запланованої угоди з придбання української «дочки» російського Сбербанку буде здійснений обмін активами, який буде включати в т.ч. «Вятка-банк».

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *