Кияни задекларували доходів на загальну суму в понад 15 млрд грн.

Згідно з першими офіційними результатами цьогорічної кампанії декларування, від початку 2017 року, киянами було подано понад 18 тисяч декларацій про майновий стан та доходи із загальною сумою задекларованого доходу в 15 мільярдів 117 мільйонів гривень.

Попередньо, за поданими деклараціями узгоджено до сплати в бюджет понад 604,5 мільйонів гривень ПДФО та більш ніж 64 мільйони гривень військового збору. Про це повідомила начальник Головного управління ДФС у м. Києві Людмила Демченко.

За словами Людмили Дмитрівни, якщо коротко порівняти цьогорічні показники кампанії декларування доходів з показниками 2016 року, то кількість поданих декларацій є набагато меншою, а от суми, які підлягають сплаті до бюджету є більшими.

«Що стосується столичних мільйонерів, майже 2 тис осіб, які отримали дохід в понад 1 мільйон гривень подали декларації про доходи. У своїх деклараціях вони задекларували 12,7 мільярдів гривень, з яких до сплати в бюджет узгоджено майже 0,5 млрд гривень ПДФО та понад 48 мільйонів гривень військового збору», – розповіла Людмила Демченко.

За даними фіскальної служби Києва найстаршим декларантом цьогорічної кампанії виявився 99-річний мешканець Шевченківського району столиці, який задекларував понад 58 млн грн. від продажу нерухомості. Батьки наймолодшого мільйонера – однорічного мешканця Оболоні відобразили у декларації отримання малюком спадщини на суму 1 млн грн. Найбільша сума задекларованого доходу зафіксована у Шевченківському районі Києва – 330,7 мільйонів гривень.   

Також, відповідно до інформації столичної ДФС, кияни активно використовували своє право на податкову знижку. Було подано 5418 декларацій на загальну суму отриманих у 2016 році доходів в 797,2 мільйони гривень. Наразі 15,5 мільйонів гривень компенсації податку на доходи фізичних осіб підлягають поверненню вказаним громадянам.

ДФС

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *