У реєстрі судових рішень тимчасово припинили використовувати тест проти ботів

Після численних скарг на перебої в роботі Єдиного державного реєстру судових рішень використання тесту типу «виклик-відповідь» «CAPTCHA» (англ. «completely automated public turing test to tell computers and humans apart»– повністю автоматизований публічний тест Тюринга для розрізнення комп’ютерів і людей) тимчасово припинено.

Про це йдеться у відповіді Державної судової адміністрації на запит програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший»).

«Наразі вживаються заходи з удосконалення інструментів захисту інформації Реєстру та до моменту реалізації оновлених підходів функціонування тесту типу «виклик-відповідь» «CAPTCHA» тимчасово припинено», – йдеться у відповіді.

Після запровадження тесту 16 травня низка адвокатів і журналістів скаржилася на проблеми з доступом до реєстру. Скарги до Державної судової адміністрації почали надходити наступного дня після введення тесту проти ботів. Загалом упродовж двох тижнів травня після введення тесту «CAPTCHA» надійшло 11 скарг, йдеться у відповіді на запит.

Система «CAPTCHA» використовується для захисту від ботів.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *