Укрексімбанк пригадав про борг Дельта Банку на якісь 1,4 млрд грн

Госпсуд м. Києва розглядає позов Укрексімбанку до ліквідатора Дельта Банку, в якому держбанк просить суд зобов’язати ліквідатора Дельта Банку включити його вимоги до реєстру акцептованих вимог кредиторів вказаного банку-банкрута на загальну суму 1,44 млрд грн та окремо внести до реєстру акцептованих вимог кредиторів грошові вимоги позивача на суму 416,1 млн грн.

09 червня суд зобов’язав Укрексімбанку надати суду, зокрема, належні докази для підтвердження направлення відповідачеві розрахункового документу щодо переказу залишку коштів позивача у сумі 52,6 млн грн (за договором №110912-Л про відкриття та ведення кореспондентського рахунку від 11.09.2012), а також пояснення щодо погашення (часткового погашення) заборгованості відповідача за облігаціями серії V, W, X, Y, Z, A1, B1, C1.

Як писав раніше Finbalance, згідно судовими матеріалами, Дельта Банку передавав у заставу для Укрексімбанку – в рамках забезпечення виконання зобовязань – майнові права за кредитним та іпотечним договором, які укладалися, зокрема, ТОВ «Стройбуд Іллічівськ».

Крім того, згідно з іншими судовими матеріалами, у 2015 році мажоритарний акціонер Дельта Банку Микола Лагун подавав позов до ТОВ «Агроновоком» (ТОВ ‘Марількомфрукт’) і Укрексімбанку щодо визнання недійсним договору поруки, який був укладений у 2011 році між М. Лагуном та Укрексімбанком.

У 2016 році Госпсуд Миколаївської області в рамках справи про банкрутство ТОВ ‘Марількомфрукт’ визнав грошові вимоги держбанку до підприємства на суму 1,32 млрд грн.

25.05.2016 Госпсуд м. Києва задовольнив позов Укрексімбанку та прийняв рішення звернути стягнення на нерухоме майно, що належить ТОВ «Крем-1» (серед кінцевих бенефіціарів якого булла Антоніна Лагун – сестра Миколи Лагуна), в рахунок погашення боргу ТОВ «Агроновоком» на 44,3 млн дол і 27,06 млн грн (заборгованість виникла на підставі договору від 29.12.2011 про кредитування шляхом відкриття безвідкличного документарного непокритого акредитиву).

Йшлося про земельні ділянки на 28,45 га у Київській області (Києво-Святошинський район, с. Білогородка), цільове призначення яких – під житлову забудову, землі житлової та громадської забудови. Суд встановив спосіб реалізації предмета іпотеки «шляхом продажу на прилюдних торгах у межах процедури виконавчого провадження за початковою ціною реалізації, визначеною в ході виконавчого провадження суб`єктом оціночної діяльності».

За даними Фонду гарантування, коли в Дельта Банк була введена тимчасова адміністрація, обсяг вкладів фізосіб у ньому становив 31,4 млрд грн, а юросіб – 12,4 млрд грн.

На 01.06.2017 вкладникам Дельта Банку в межах гарантійної суми було виплачено 15,57 млрд грн (96,8% запланованих виплат), передусім, за рахунок емісійних коштів.

За даними Фонду, ринкова вартість активів Дельта Банк» була визначена незалежними оцінщиками на рівні 27,4 млрд грн, що становить 30% від суми, зазначеної «на папері» на 1 січня 2017 року (94,27 млрд грн). 

У квітні НБУ заявляв, що борг Дельта Банку перед ним по кредитам рефінансування становить 8 млрд грн.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *