Палата представників Конгресу США проголосувала за нові санкції проти Росії

За запровадження нової хвилі обмежувальних заходів проти РФ проголосували 419 конгресменів, проти – троє. Для набуття чинності проголосований законопроект ще має схвалити Сенат і підписати президент США.

Палата представників Конгресу США проголосувала за нові обмежувальні заходи проти Росії. У вівторок, 25 липня, більшістю голосів конгресмени ухвалили законопроект, що передбачає новий пакет санкцій проти Росії, Ірану та Північної Кореї. За ініціативу проголосували 419 конгресменів, проти – троє. Щоб ухвалені санкції набули чинності, проголосований законопроект тепер має схвалити Сенат США та підписати президент країни Дональд Трамп.

Минулого місяця Сенат США майже одноголосно схвалив попередню версію законопроекту, в якій йшлося про санкції щодо Ірану та Росії, а тому проблем при його ухваленні сенаторами не очікується.

Увечері того ж дня представниця адміністрації Трампа Сара Сандерс заявила, що Білий дім вивчає ухвалений Палатою представників законопроект. За її словами, американський президент в цілому підтримує посилення санкції щодо Росії, КНДР та Ірану, передає інфомрагенція Reuters.

Один з пунктів законопроекту місить формулювання, що політика США націлена на те, щоб ‘підтримати уряд України’, та допомогти йому зокрема відновити ‘територіальну цілісність’.

Жорсткіші умови кредитування та удар по ‘Газпрому’

Ухвалений законопроект передбачає, зокрема, скорочення максимального терміну ринкового фінансування російських банків, на яких поширюється дія санкції, до 14 днів, а нафтогазових компаній – до 30 днів.

Згідно з документом, Вашингтон, як і раніше, виступатиме проти газопроводу ‘Північний потік-2’. Цей газогін, ‘шкодить енергетичній безпеці Євросоюзу, розвитку газового ринку в Центральній і Східній Європі та реформам України в сфері енергетики’. У законопроекті при цьому зазначається, що санкції не мають зачіпати співпрацю США і Росії в космічній сфері.

Нововведення для президента

Документ також передбачає закріплення на законодавчому рівні обмежувальних заходів щодо Москви, запроваджених раніше попереднім американським президентом Бараком Обамою. Водночас він обмежує право американського президента пом’якшувати або скасовувати санкції щодо Москви, для цього Дональду Трампу буде потрібно схвалення Конгресу.

В ЄС раніше висловлювали стурбованість через можливе запровадженням Вашингтоном нових санкцій проти Москви без узгодження з Брюсселем, оскільки вони можуть зачіпати економічні інтереси європейських країн.

DW

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *