Верховний Суд України сформував правові висновки у цивільних справах, розглянутих у першому півріччі 2017 року

Судовою палатою у цивільних справах Верховного Суду України сформовано правові висновки, викладені у постановах, прийнятих у першому півріччі 2017 року за наслідками розгляду заяв про перегляд судових рішень з підстав неоднакового застосування судом (судами) касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального та/або процесуального права у подібних правовідносинах (пункти 1, 2 частини першої статті 355 ЦПК).

Зокрема, ці висновки стосуються спорів щодо визнання прилюдних торгів недійсними; спорів, що виникають з трудових правовідносин; щодо користування пільгами; щодо забезпечення виконання зобов`язань тощо.

Згідно з частиною другою статті 214 ЦПК, обираючи при прийнятті рішення правову норму, що підлягатиме застосуванню до спірних правовідносин, суди зобов’язані враховувати зазначені висновки Верховного Суду України.

Крім того, відповідно до вимог частини першої статті 360-7 ЦПК висновок Верховного Суду України щодо застосування норми права, викладений у його постанові, прийнятій за результатами розгляду справи з таких підстав, є обов`язковими для всіх суб`єктів владних повноважень, які застосовують у своїй діяльності нормативно-правовий акт, що містить зазначену норму права.

Ці висновки буде розміщено на офіційному веб-сайті Верховного Суду України та опубліковано в журналі «Вісник Верховного Суду України».

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *