Кількість звернень до МТСБУ за збитки від незастрахованих водіїв зросла на третину

Страхові виплати ринку ОСЦПВ продовжують зростати. Протягом першого півріччя 2017 року страховики виплатили 917,1 млн. грн за договорами ОСЦПВ.

Сума виплат збільшилась на 41,2% в порівнянні з виплатами, що здійснені в першому півріччі 2016 року. Основною причиною зростання виплат є збільшення середньої суми страхової виплати (на 22%), але також спостерігається постійне зростання кількості звернень до страховиків за відшкодуванням збитків внаслідок ДТП. В порівнянні з першим півріччям 2016 року кількість врегульованих вимог зросла на 15,7% та склала майже 68 тис. Зростання кількості звернень до страховиків МТСБУ пов’язує із зростанням довіри споживачів до обов’язкового страхування, що підтверджується збільшенням кількості випадків, які врегульовуються з використанням «європротоколу», без виклику поліції, а також, нажаль, із збільшенням  аварійності на дорогах України. За даними Національної поліції, за перші 6 місяців 2017 року сталось більше 76 622 тис. ДТП, що на 6.5% більше, ніж минулого року.

Загальні показники роботи ринку ОСЦПВ  розміщено на сайті МТСБУ, за посиланням /ua/statistics/Statisticaldata.

Також у першому півріччі 2017 року зросла кількість звернень до МТСБУ за регламентними виплатами за збитки, завдані в ДТП, де винуватець не мав полісу ОСЦПВ. Всього за півроку МТСБУ отримало 1619 таких звернень, що на 33% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Сума виплат  за водіїв без полісу ОСЦПВ  зросла на 65.8% та склала 47,4 млн. грн.

‘Суттєве зростання кількості звернень до МТСБУ за відшкодуванням шкоди від  водіїв, що не мають полісу ОСЦПВ є дуже небезпечним. Ми закликаємо поліцію активізувати заходи з контролю наявності полісів ОСЦПВ у водіїв під час дорожнього руху. Страхування відповідальності автовласника  є обов’язком кожного водія. За  відсутність полісу страхування водію загрожує штраф, а у випадку ДТП, водій, що не має полісу, відшкодовуватиме завдані збитки в повному обсязі. Навіть у випадку звернення потерпілого за виплатою до МТСБУ, після іі здійснення Бюро стягує збитки з винуватця в порядку регресу. Будьте відповідальними перед законом  та іншими водіями’,- зауважив Володимир Шевченко, генеральний директор МТСБУ.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

1 reply
  1. ALTIS
    ALTIS says:

    Будьте відповідальними перед законом та іншими водіями’,- зауважив Володимир Шевченко, генеральний директор ….чья бы ворона кричала….Что бы не питали иллюзи…торговцы презирвативами, которые купили лицензии на продажу Плисов, спомощью насквозь коррумпированой верховной зрады ставят раком миллионы водителей!
    Да будет известно:водитель (виновник) -он тоже попал в беду, защищён этим сраховым полисом на 30% !!! Остальное-придется возмещать в судебном порядке!
    Пример. Стоимость тазиков среднего класса со скольки начинается???
    А лимит” – то сто тысяч!!!
    Но и это не всё! Ущерб вроде в лимите , а всё равно виновник должен!!!! Что за “ущербное” частичное срахование???
    “закон” 1961-15 -полная профанация страхования в украине! Он направлен на сверхобогащение преступной группировки-МТСБУ и иже с ними!
    Бюджет теряет минимум 1,5 млрда живых денег – платежей автовладельцев!

    Відповіcти

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *