Двох екс-президентів Бразилії звинуватили в створенні "злочинної організації"

За даними генпрокурора Бразилії, два колишніх президенти країни причетні до масштабної корупції та створенні ‘злочинної організації’. Відповідний позов поданий до верховного суду Бразилії.

Генеральний прокурор Бразилії Родрігу Жано у вівторок, 5 вересня, обвинуватив двох колишніх президентів країни – Луіса Інасіо Лулу да Сілву та Ділму Руссефф – у створенні ‘злочинної організації’.

Як повідомляє агенція dpa з посиланням на бразильський інтернет-портал G1, генпрокурор Бразилії подав до верховного суду країни відповідний позов із обвинуваченням на адресу двох колишніх президентів. У позові, зокрема, стверджується, що два колишніх лідери країни були тісно залучені у корупційний скандал навколо отримання Робітничою партією, членами якої вони є, хабарів на сотні мільйонів доларів у роки її перебування при владі. Зокрема, за даними Жано, партія отримувала хабарі від діяльності нафтової компанії Petrobras, банку BNDES та міністерства планування.

За даними генпрокурора Бразилії, злочини чинились щонайменше з 2002 року і до середини 2016 року. Але більша частина злочинів була скоєна за часів перебування при владі да Сілви, стверджує Жано.

Нагадаємо, у липні 2017 року Луіса Інасіо Лулу да Сілву було засуджено до дев’яти з половиною років в’язниці за обвинуваченням у корупції і відмиванні грошей. Проте він залишається на волі, оскільки його захист оскаржив вирок.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *