5 років в’язниці для дезертира – рішення суду

Орджонікідзевський райсуд міста Запоріжжя визнав військовослужбовця винним у самовільному залишенні військової частини.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 27 березня.

Про обвинуваченого відомо, що він був  кухарем взводу матеріально-технічного забезпечення батальйону територіальної оборони військової частини.

8 жовтня 2022-го він покинув місце служби і не повертався до 16 грудня. Після виявлення цього злочину з чоловіком було укладено угоду про визнання винуватості, але він повторив свої дії. 10 січня 2023-го він пішов із розташування військової частини, яка дислокувалася у Запоріжжі, і не повідомляв керівництво про своє місцезнаходження аж поки не був затриманий на початку лютого.

У судовому засіданні чоловік пояснював, що двічі залишав місце служби нібито, щоб доглядати матір, яка є інвалідом ІІ групи, а ще він мав бажання перейти до іншої військової частини, оскільки йому не подобалось керівництво. Просив суворо не карати, кажучи, що більше такого не повториться.

Водночас захист не надав суду доказів, що до затримання обвинувачений утримував матір, що вона потребує такого догляду і її син є єдиною людиною, яка може нею опікуватись.

Суд враховував, що йдеться про два окремих злочини, які є тяжкими злочинами, і скоєні в умовах воєнного стану. Обвинувачений має молодий вік, але раніше притягувався до кримінальної відповідальності за корисливі злочини, на військовій службі зарекомендував себе з негативної сторони, має негативну характеристику з військової частини. Береться до уваги скоєння злочину повторно, одразу після укладеної угоди про визнання винуватості за аналогічний злочин. 

Крім того, суд вважає, що умовне покарання за злочини такої категорії в умовах війни є неприпустимим і спонукатиме інших осіб чинити аналогічно.

Чоловіка засудили до 5 років позбавоення волі

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *