Адвокат ексголови ПС ЗСУ: Венедіктову ввели в оману у справі катастрофи Ан-26

Ексголова Повітряних Сил ЗСУ Сергій Дроздов ознайомився з 30 із 60 томів справи про катастрофу Ан-26. Його адвокати вважають, що генпрокурора Ірину Венедіктову ввели в оману. Про це сказав LIGA.net адвокат Дроздова Ростислав Кравець.

Сьогодні Венедіктова написала, що Дроздов і його адвокати затягують справу. За її словами, Дроздов не прийшов в Держбюро розслідувань для ознайомлення з матеріалами справи, а адвокати при цьому подають клопотання про продовження термінів на ознайомлення з ними.

“На мій погляд, це трохи перекручування. Можу сказати, що один із захисників повністю ознайомився з усіма матеріалами справи. Інші захисники та безпосередньо сам Дроздов ознайомилися з приблизно 30 томами з 60”, – прокоментував слова Венедиктової Кравець.

Адвокат визнав, що Дроздов не приїжджав в ДБР за матеріалами, але фактично ознайомився з половиною томів.

“Він приїде, розпишеться за всі томи. ДБР це все відомо. Тому йде зловживання фактами та спроба, я вважаю, тиснути на суд – щоб створити уявлення, що ніхто ні з чим не знайомиться”, – зазначив Кравець.

Адвокат також вважає, що Венедіктову слідство вводить в оману. “Вона сама ж не є прокурором у цій справі. ДБР вводить в оману, щоб ніхто не говорив, що вона набрехала. Як їй доповіли, так вона і сказала”, – сказав адвокат.

Кравець також додав, що суд відхилив перше клопотання про продовження строків ознайомлення з матеріалами, а друге знаходиться на розгляді. “А ми в цей час вивчаємо матеріали”, – підсумував він.

  • 25 вересня 2020 року в Харківській області при заходженні на посадку на військовий аеродром під Чугуєвом розбився літак Ан-26 Повітряних Сил ЗСУ.
  • 26 вересня ДСНС повідомила, що рятувальники знайшли тіла 25 загиблих, один курсант помер у лікарні. З 27 осіб на борту вижив тільки один, курсант В’ячеслав Золочівський
  • Комісія виявила грубі порушення у виконанні польотних завдань і організації польотів.
  • 22 грудня суд заарештував командира військової частини – його підозрюють у недбалості й порушенні підготовки та правил польоту.
  • В середині травня 2021-го ДБР назвало причину авіакатастрофи: дозвіл на злети “конвеєром”. Укроборонпром не знайшов порушень при ремонті Ан-26.

LIGA.net

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *