Адвокат, який отримував прибуток від "антивакцинаторів", затриманий у Рівному

Адвокат, який отримував прибуток від “антивакцинаторів”, затриманий у Рівному

Працівники ДБР затримали та повідомили про підозру власнику рівненського адвокатського бюро, який вирішив нажитися на так званих «антивакцинаторах», що фігурували в одному з кримінальних проваджень. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Правоохоронці здійснювали досудове розслідування за фактом підкупу медичних працівників для видачі COVID-сертифікатів без проведення щеплення. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ADVOKAT POST».

Зокрема, перевірялась версія оплати «послуг» медиків трьома громадянами, які були принциповими противниками щеплення. Антивакцинатори звернулися за юридичною допомогою до адвоката.

Юрист відразу зрозумів, що клієнти не розуміються у законодавстві, тому почав вимагати у них гроші. За 4 тисячі доларів США він обіцяв домовитися з правоохоронцями про закриття провадження.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

27 червня 2023 року адвоката затримано «на гарячому» під час одержання частини неправомірної вигоди. Працівники ДБР здійснюють додаткову перевірку серед правоохоронців щодо можливої співпраці із цим юристом.

Власник адвокатського бюро підозрюється у підбурюванні до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище та шахрайстві, що завдало значної шкоди (ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 та ч. 2 ст. 190 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна. Вирішується питання щодо обрання адвокату запобіжного заходу. Процесуальне керівництво здійснює Рівненська обласна прокуратура.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *