Адвокат назвав брехнею повідомлення ЗМІ із посиланням на Kroll про нібито причетність Суркісів до виведення коштів із ПриватБанку

Американське видання Chicago morning star оприлюднило статтю про нібито причетність компаній братів Суркісів до виведення $361 млн із ПриватБанку, посилаючись на розслідування міжнародної компанії Kroll, проте адвокат Суркісів у коментарі агентству “Інтерфакс-Україна” назвав цю інформацію неправдивою і фальсифікованою.

“Категорично наголошуємо, що поширена інформація є брехливою, не відповідає дійсності і є відвертою фальсифікацією фактів. Наведені аргументи базуються на недостовірних даних, не підтверджених жодним офіційним документом”, – сказав він.

Адвокат уточнив, що жодних офіційних запитів від Kroll чи інших уповноважених осіб на адресу офшорних компаній Суркісів (Camerin Investments LLP, Sunnex Investments LLP, Tamplemon Investments LLP, Berlini Commercial LLP, Lumil Investments LLP, Sofinam Investments LLP) не надходило.

“Ми також ухвалили рішення невідкладно звернутися до суду з вимогою спростування цієї помилкової і недостовірної інформації та захисту своєї ділової репутації”, – додав він.

Згідно з нібито доповіддю Kroll, оприлюдненою Chicago morning star 31 липня, у період з 2008 до 2010 року відповідні офшорні компанії Суркісів отримали кредити від ПриватБанку Кіпра на загальну суму $361 млн.

Зазначається, що позики були нібито згруповані в партії і видавалися з різницею у декілька хвилин, а потім одразу передавалися через мережу транзакцій між рахунками компаній пов’язаних сторін, які не мали комерційного призначення.

“Позики, мабуть, є частиною набагато більшої довгострокової схеми, відповідно до якої позики, видані ПриватБанком на Кіпрі, були перероблені і погашені новими позиками, виданими під виглядом законного корпоративного кредитування”, – йдеться в представленому документі.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *