Адвокат: "Понад 30 років ведуться цілеспрямовані дії проти правоохоронної системи"

Адвокат: “Понад 30 років ведуться цілеспрямовані дії проти правоохоронної системи”

Якби була політична воля для наведення ладу на митниці, у самоврядуванні, це б було давно зроблено. Адже 30 років ведуться цілеспрямовані дії для розвалу правоохоронної системи для можливості зростання корупції. Про це в коментарі заявив адвокат Ростислав Кравець.

«Корупційні скандали у нас відбуваються постійно через розвал правоохоронної системи. Адже понад 30 років ведуться цілеспрямовані дії для розвалу правоохоронної системи для можливості зростання корупції. Також йде прикривання боротьби з корупцією за участю таких інституцій, як НАБУ та САП й ВАКС і так далі. Коли ж справа доходить до реальності та треба навести лад в певній галузі, то ми бачимо, як все це зупиняється. Так ж митниця про яку всі говорили, а зараз вирішили реформувати аби нічого не робити. Тому вважаю, що історія з корупційними складовими пов’язана з тим, що немає політичної волі», — каже Р. Кравець. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Телеканал I-UA.tv».

На його думку, якби була політична воля для наведення ладу на митниці, у самоврядуванні, це б було давно зроблено.

«Все, що намагаються зробити — змінити грошові потоки. І під цим приводом проводять реформи, змінюють очільників, проводять конкурси і врешті решт, як з тим же Фондом держмайна, який начебто не бере хабарі — виявилося, що особи, які його підтримували, планували захопити одеський припортовий завод та ним керувати. Ось і вся боротьба з корупцією. Бачимо, що майже за 10 років існування НАБУ, жодного разу не проводився його аудит. Зараз проводиться аудит за останні пару років. А те, що там відбувалося з 2015 року — чомусь всі мовчать. Чим агенція займалася та яку інформацію збирала — невідомо. При тому що витрати на їх утримання складали близько 1 млрд грн на рік. І так всюди. Тож поки не буде політичної волі, нічого не зміниться. Тобто поки перша особа не буде давати приклад, нічого не зміниться», — зазначає Р. Кравець.

Він підкреслив, що українців грабували і до війни і під час війни, і продовжують це робити, якщо суспільство не зробить висновки.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

«Ми бачимо того ж Мустафу Наєма, який незрозуміло куди подівся, замість того, щоб відповісти, чому не захищена енергоструктура. Ми бачимо страшні корупційні схеми у Укравтодорі та Укрзалізниці. Туди призначають іноземців у наглядові ради, після чого ці підприємства ще більше наносять шкоду державі та несуть збитки. Всі ці кошти можна було перевести на ЗСУ, але з розумом. А не просто закупати все, що непотрібно. Крім того, ми чуємо від військових, що деякі речі закупаються у 3−4 рази дорожче, а буває і в сотні раз дорожче», — підкреслює адвокат.

Він ще раз підкреслив, що лад не можуть навести через брак політичної волі.

«Поки її немає, а люди на своїх посадах відчувають, що вони тимчасово їх займають — нічого не зміниться. Люди приходять на посади, щоб пограбувати державу та втекти з України. І це відбувається десятки років. Тому треба ходити на вибори та обирати тих осіб, які дійсно мають відповідний фаховий досвід, яким ви довіряєте. Вони хочуть жити в Україні, хочуть бачити своє майбутнє, щоб їх діти вчилися та лікувалися в нашій країні, інакше нічого не змінити», — резюмує Р. Кравець.

Нагадаємо, що журналісти-розслідувачі Bihus.Info виявили у родини заступника мера Києва Володимира Прокопіва значну кількість нерухомості у столиці, зокрема оформлену на його дружину Віру Прокопів.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *