Адвокатці призупинили ліцензію через розслідування її участі у діяльності сайту, який критикує суддів

Комісія з питань етики Верховного суду Іллінойсу рекомендувала відсторонити адвоката на 60 днів, яка збрехала під час розслідування щодо її ролі у створенні та веденні сторінки та веб-сайту у Facebook, які критикують суддів штату.

Про це пише REUTERS.

Комісія з дисциплінарної відповідальності адвокатів Верховного суду штату Іллінойс заявила, що Маргарет Джин Лоурі зіграла роль у створенні веб-сайту та сторінки у Facebook «Fire the Liar», які критикували Ендрю Глісона, головного суддю 20-го судового округу.

Комісія по слуханням заявила, що сторінка і веб-сайт у Facebook використовувалися для розміщення зневажливих і неправдивих повідомлень про Глісона, в тому числі звинувачення його в расизмі.

Адвокат Лоурі допомагала створювати сайти, але спростувала звинувачення в тому, що вона публікувала зневажливі дописи. Комісія по слуханням заявила, що не може підтвердити, що саме вона готувала та публікувала пости, але прийшла до висновку, що вона збрехала під час розслідування, що порушило правила поведінки адвоката.

Рада рекомендувала їй пройти захід з підвищення кваліфікації на додаток до відсторонення.

Її адвокат Адріан Вукович із Collins Bargione & Vuckovich заявив у своїй заяві, що комісія «зробила помилку», дійшовши висновку, що Лоурі давала показання, які не відповідають дійсності.

“Лоурі була максимально чесною і навіть намагалася прояснити ситуацію, щоб не було непорозумінь. Ви також повинні запитати себе, чи могла пані Лоурі говорити неправду про те, чого вона не робила, як встановила Комісія», – йдеться у заяві.

Лоурі та її адвокат не вирішили, чи подавати апеляцію.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *