Англійський суд розгляне позов ПриватБанку до Коломойського на $3 млрд через два роки

Англійський суд встановив дату розгляду по суті позову ПриватБанку проти колишніх акціонерів на понад $3 млрд.

Високий суд Англії та Уельсу сьогодні призначив розгляд по суті справи ПриватБанку проти колишніх акціонерів Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова на 1 березня 2022 року.

Очікується, що розгляд справи триватиме від 10 до 13 тижнів, повідомили в ПриватБанку.

Відповідачі клопотали про відкладення розгляду справи принаймні до жовтня 2022 року, але суддя ухвалив, що всі сторони повинні бути готові розпочати слухання 1 березня 2022 року.

“У рішеннях, ухвалених під час дводенної наради про порядок розгляду справи, суддя Манн погодився з аргументами ПриватБанку щодо низки питань стосовно графіку розгляду справи та інструкцій щодо підготовки до розгляду. Уже тривалий час продовжується процедура підготовки до слухання по суті зі встановленими строками для різних її етапів, які необхідно пройти до початку розгляду справи всім сторонам”, – зазначили в ПриватБанку.

Всесвітній арешт активів пана Боголюбова та пана Коломойського залишається в силі і буде залишатися в силі до моменту винесення рішення після завершення розгляду справи.

ПриватБанк впевнений, що в кінцевому рахунку йому вдасться повернути суму, заявлену у позові, яка наразі складає понад $3 млрд (включаючи відсотки).

Апеляційний суд Лондона дозволив ПриватБанку судитися з Коломойським і Боголюбовим в Великобританії. Суд прийшов до висновку, що за допомогою британських компаній колишні акціонери виводили гроші клієнтів ПриватБанку. Банку ще доведеться довести багатомільярдний масштаб шахрайської схеми, щоб стягнути з відповідачів понад $3 млрд, і це займе роки.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *