«Антиколомойський» закон можуть оскаржити в Конституційному суді в разі прийняття — Разумков

Разумков заявив, що у нього теж «є питання» до банківського законопроєкту, однак озвучувати їх не став.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що окремі народні депутати планують оскаржити «антиколомойський» закон в Конституційному суді. Про це політик заявив в інтерв’ю виданню РБК-Україна.

За словами Разумкова, оскаржити законопроєкт в разі його прийняття в другому читанні планують депутати «не від монобільшості».

«Вже є заяви наших колег з інших політичних фракцій і груп не монобільшості про те, що вони будуть звертатися до Конституційного суду, якщо цей закон буде прийнятий. Це їх право. Все в рамках закону», – зазначив Разумков.

Політик додав, що у нього теж «Є питання» до законопроекту про банках. При цьому Разумков підкреслив, що говорити про конституційність чи неконституційність цього законопроекту ще рано. За його словами, для цього потрібно подивитися на таблицю поправок, яка буде запропонована до прийняття законопроекту.

Нагадаємо, що за словами голови комітету з питань фінансів Данила Гетманцева, парламент може прийняти «антиколомойський» законопроєкт протягом одного-двох тижнів.

Ухвалення «антиколомойського» законопроєкту є головною умовою отримання Україною нової програми МВФ. Якщо законопроєкт буде ухвалено, Україна може розраховувати на перші $2 млрд траншу від Міжнародного валютного фонду вже в кінці травня.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *