Антикоронавірусний фонд скоротили до 66,3 млрд грн

Кабінет міністрів на засіданні 8 квітня запропонував новий варіант державного бюджету на 2020 рік, який передбачає зменшення Фонду боротьби з COVID-19.

Про це після засідання уряду заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

«Передбачено фінансування заходів по боротьбі з коронавірусом, зокрема створення Фонду для боротьби з коронавірусом у розмірі 66,3 млрд грн», – цитує його урядовий портал.

Ще 30 березня Верховна Рада не підтримала та відправила на доопрацювання у профільний комітет законопроєкт Кабміну №3279 про зміни до держбюджету-2020.

В урядовому проєкті на боротьбу з коронавірусом пропонувалося створити стабфонд на 97,1 млрд грн, яким буде опікуватися Мінфін. Пізніше його назвали Фондом боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19.

За словами Марченка, проект змін до держбюджету зараз доопрацьовується в профільному парламентському комітеті, який 8 або 9 квітня передасть зміни до бюджету на розгляд Верховної Ради.

Глава Мінфіну також назвав основні показники змін до бюджету. «Основні показники бюджету не змінилися. Дефіцит залишився на рівні 298 млрд грн або 7,5 % ВВП. Доходну частину також не змінювали. Основні зміни відбулися в частині видатків. Тобто те, що можна було перекинути на програми фінансування, щоб не зберігати в Стабілізаційному фонді, ми перекинули. Це пенсійні та медичні виплати», – зазначив він.

Марченко додав, що в першу чергу скорочено видатки на проведення фестивалів, форумів, культурних заходів, спортивних заходів, статистичних спостережень. Також частково скорочена заробітна плата в державному секторі та капітальні видатки, які не є першочерговими.

Інші бюджетні показники відпрацьовуються з урахуванням можливого відновлення капітальних видатків. «Можливе й повернення деяких питань, які були поспішно секвестровані», – пояснив міністр фінансів.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *