Арештовано понад 100 квартир під Києвом

Печерський суд Києва арештував квартири та нежитлові приміщення на у Києво-Святошинському районі Київської області.

Про це повідомляє  «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу від 3 серпня.

У списку 106 квартир, 179 гаражів, 29 земельних ділянок, близько 450 об’єктів нежитлових приміщення.

Підозрюваному, його представникам та будь-яким іншим особам забороняється відчужувати, розпоряджатись цим майном.

За матеріалами справи, на початку 2012 року чоловік вирішив збудувати на земельних ділянках в адміністративних межах сіл Софіївська Борщагівка та Петропавлівська Борщагівка низку багатоквартирних житлових будинків з метою отримання доходу від продажу квартир та нежитлових приміщень.

Громадянин був зареєстрований як фізична особа-підприємець із видами діяльності: 45.41.0 «Штукатурні роботи (основний)», 45.25.9 «Інші спеціальні будівельні роботи», 45.44.2 «Малярні роботи», 45.45.0 «Інші роботи з завершення будівництва». Як платник ПДВ не реєструвався.

Бажаючи займатися будівництвом і продавати нерухомість, чоловік мав зареєструвати зміни про види діяльності (КВЕД 41.10 «Організація будівництва будівель» і КВЕД 68.10 «Купівля та продаж нерухомого майна»). Але не зробив цього. З початку 2015 року він взагалі припинив діяльність фізичної особи-підприємця.

Доходи від продажу нерухомості він вирішив відображати не як доходи від підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця, а як доходи фізичної особи від продажу власної нерухомості, що давало йому можливість оподатковувати їх за ставкою 5 % замість 18 %.

Протягом 2013 – 2016 років, підозрюваний зареєстрував за собою право власності на 1 291 об’єкт нерухомого майна, а саме квартири та нежитлові приміщення, що розташовані у багатоквартирних будинках.

2 серпня 2021 року чоловікові повідомлено підозру в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах (ч.3 ст.212 ККУ). Можлива сума недоплачених податків не уточнюється.

Такий злочин карається штрафом від 15 тисяч до 25 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із забороною обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Прокурор просив арештувати нерухомість, якою володіє підозрюваний, для забезпечення збереження речових доказів, спеціальної конфіскації і відшкодування шкоди. За інформацією слідства, підозрюваний, щоб приховати майно, перереєстровував його на своїх представників і родичів.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *