Аудит «Аркади»: «Київміськбуд» поділився попередніми висновками, аудит триватиме до листопада.

Такими є висновки аудиту, проведеного ХК «Київміськбуд» по об’єктах ЖК «Патріотика», «Еврика» та «Патріотика на озерах».

Холдингова компанія «Київміськбуд» (КМБ) провела аудит трьох проблемних об’єктів збанкрутілого забудовника «Аркада», які дісталися КМБ на добудову. Йдеться про три ЖК: «Патріотика», «Еврика» та «Патріотика на озерах». 8 жовтня ввечері відбулася зустріч представників сільноти постраждалих інвесторів з президентом «Київміськбуду» Ігорем Кушніром для обговорення результатів аудиту.

За підрахунками КМБ, на добудову всіх об’єктів знадобиться близько 7 млрд грн (цифра уточнюється). При цьому, планові надходження від продажу вільних квадратних метрів становлять 2,3 млрд грн. Таким чином, сума чистого дефіциту на сьогодні складає не менше 4,5 млрд грн.

Аудит «Аркади»: «Київміськбуд» поділився попередніми висновками, аудит триватиме до листопада.

У випадку покриття даного дефіциту коштом інвесторів, вкладникам доведеться доплачувати наступні суми:

ЖК «Патріотика» – 6 тис. грн/кв.м.

ЖК «Еврика» – 11 тис. грн/кв.м.

Цю суму може бути зменшено, зокрема, шляхом перекладення обов’язку добудови мереж для ЖК «Патріотика» та ЖК «Еврика» коштом міського бюджету (близько 400 млн грн), а також через відмову від опорядження квартир (близько 1-1,5 млрд грн). За таких обставин, буде знижено і розмір доплат.

При цьому, прибуток від забудови 176 Га на Осокорках не включено в аудит, і його включення не планується. Причина в тім, що горизонт отримання прибутку – близько 10 років, а кошти потрібні сьогодні. Хоча, плановий прибуток від забудови цієї території, за підрахунками КМБ, – не менше 5-5,5 млрд грн.

Також, у розрахунок не включені 1,4 млрд грн заборгованості міста за інфраструктуру, про які вкладникам порадили «забути», оскільки немає прецедентів повернення цих коштів.

«Об’єднаний Актив категорично не погоджується з такою пропозицією варіанту добудови об’єктів та виступає проти доплат. ОА категорично наголошує, що земля Осокорків-Центральних і прибуток від неї має відійти тому забудовнику, який буде нас добудовувати. Саме з прибутку з тієї землі (шляхом залучення попередньої інвестиції) і має відбуватися добудова існуючих об’єктів без доплат!», – заявляють в організації.

Пізніше Холдингова компанія «Київміськбуд» (КМБ) повідомила, що завершить аудит об’єктів «Аркади» в листопаді.

«На сьогоднішній день аудит триває, підраховано лише суму коштів, яка може надійти від непроданих квадратних метрів та доплат за розстрочками. Проте, ще немає остаточної цифри, необхідної саме для добудови житлових комплексів. Тож аудит не завершено, тривають кінцеві підрахунки. Остаточна інформація щодо результатів аудиту об’єктів «Аркади» буде оприлюднена «Київміськбудом» у листопаді», – зазначається в повідомленні.

На понеділок, 12 жовтня, заплановано розширене засідання в КМДА, на якому планується оголошення результатів аудиту.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *