Байден вибачився перед нацгвардійцями, яких вигнали спати на вулицю. Сотні заразились Covid

Президент Джо Байден вибачився після того, як з’явилися фото на яких видно, як військові Національної гвардії, що охороняли Капітолій перед і під час інавгурації президента США, сплять на автостоянці.

Байден вибачився перед нацгвардійцями, яких вигнали спати на вулицю. Сотні заразились Covid

Раніше з’явились повідомлення, що бійці змушені були спати і на вулиці.

Через напад прихильників Дональда Трампа на Капітолій 6 січня, інавгурація Джо Байдена проходила з посиленими заходами безпеки. Для цього у Вашингтон стягнули 25 тисяч бійців Нацгвардії США.

Фотографії, на яких зображені сотні нацгвардійців у підземних гаражах неподалік від Капітолійського пагорба, стали вірусними і викликали обурення.

Деякі губернатори штатів відкликали війська.

За повідомленнями американських ЗМІ, у п’ятницю Байден зателефонував начальнику Бюро національної гвардії, щоб вибачитися і запитати, що можна зробити.

Перша леді Джилл Байден також відвідала військових, щоб подякувати їм особисто. Вона принесла печиво з Білого дому, щоб пригостити бійців.

“Я просто хотіла прийти, щоб подякувати всім вам за безпеку мою і моєї родини”, – сказала вона.

Байден вибачився перед нацгвардійцями, яких вигнали спати на вулицю. Сотні заразились Covid

АВТОР ФОТО,REUTERS

Увечері в четвер, 21 січня, підрозділам Нацгвардії США наказали залишити будівлі Конгресу, де вони перебували останні два тижні. Після 12 годин чергування військовим запропонували відпочивати у підземних гаражах неподалік від Капітолійського пагорба.

Як стверджує вашингтонське видання Politico, один з підрозділів, що був у будівлі Сенату США, несподівано отримав розпорядження про те, що вільні від служби військові більше не можуть перебувати у приміщеннях Конгресу і мають розміститися у підземному гаражі неподалік. Загону з 5 000 людей запропонували користуватися єдиною розеткою і одним туалетом.

“Ще вчора десятки сенаторів і конгресменів проходили повз нас, роблячи фотографії, потискуючи нам руки та дякуючи за службу, – розповів Politico один з військовослужбовців. – А вже за 24 години ми виявились їм не потрібні й вони відправили нас у дальній кут на підземній стоянці. У мене таке відчуття, що нас зрадили”.

Зображення скрутних умов також викликали побоювання щодо ризику зараження COVID-19 серед Національної гвардії.

Посадовець США у п’ятницю анонімно повідомив Reuters, що коронавірус виявили у 100-200 бійців. Ця кількість не була офіційно підтверджена і становить незначну частку серед понад 25 тисяч нацгвардійців, що в останні дні перебували в столиці Сполучених Штатів.

Після появи фото з автостоянки члени Конгресу висловили своє обурення в інтернеті, а деякі запропонували свої офіси для відпочинку.

Чак Шумер, демократ і новий лідер більшості в сенаті, сказав, що обурений, і пообіцяв, що таке “ніколи не повториться”.

Рон ДеСантіс, губернатор Флориди, наказав нацгвардійцям свого штату повернутися додому після інциденту.

У Сенаті також розслідують це питання, заявив Politico сенатор Рой Блант.

У п’ятницю Національна гвардія США і поліція Капітолію США зробили спільну заяву і запевнили, що вони разом працюють над тим, щоб бійці, які охороняють Капітолій, мали гарні умови для відпочинку після чергувань.

Вони також заявили, що військових розмістили в готелях і подякували конгресменам за турботу.

За даними New York Times, близько 19 тисяч гвардійців повернуться у свої рідні штати найближчими днями, а 7 тисяч, як очікується, залишаться у Вашингтоні.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *