Байден виступив з першою промовою після зняття з виборів: що він сказав

Байден виступив з першою промовою після зняття з виборів: що він сказав

Президент США Джо Байден у зверненні до нації розповів, чому вирішив піти з президентських перегонів.

“Я вважаю, що мої досягнення на посаді президента, моє лідерство в світі, моє бачення майбутнього Америки – все це заслуговує на другий термін. Але ніщо не може стати на шляху порятунку нашої демократії. Це стосується і особистих амбіцій”, – сказав він. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «BBC».

Байден виступив з першою промовою після зняття з виборів: що він сказав

Президент США Джо Байден

За словами Байдена, за останні тижні він зрозумів, що повинен об’єднати країну і Демократичну партію, і найкращий спосіб рухатися вперед – це “передати естафету новому поколінню”.

“Це найкращий спосіб об’єднати нашу націю. У житті суспільства є час і місце для людей із багаторічним досвідом. Також є час і місце для нових голосів, свіжих голосів – і так, молодих голосів”.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“Я поважаю цю посаду, але ще більше я люблю свою країну. Служити цій країні як президент було честю всього мого життя”, – додав він.

Байден також закликав американців підтримати Камалу Гарріс, яка повинна стати кандидаткою в президенти США найближчим часом.

“Я свій вибір зробив, тепер вибір за вами”, – сказав Байден.

Жорстока реальність: між рядками повідомлення Байдена

Ентоні Зуркер, кореспондент ВВС в Північній Америці

Для Джо Байдена це був перший шанс визначити те, як його судитиме історія.

У рідкісному телевізійному зверненні у середу вночі він говорив про свої досягнення. Говорив про своє скромне коріння. Оспівував американський народ. Він говорив про майбутнє американської демократії. Але є щось, чого Байден не сказав: не дав прямої відповіді на головне питання дня.

Він не сказав, чому став першим чинним президентом, який відмовився від переобрання всього лише за кілька місяців до голосування.

І це те, що найбільше цікавитиме підручники з історії. Він натякав на це. Він говорив навколо цього. Але так і не сказав про це прямо. Американський народ змушений читати між рядків.

Якщо вчитатися в ці рядки, то можна побачити холодну, жорстоку реальність: він пішов у відставку, тому що ставало все більш очевидним, що він програє.

Відставання в опитуваннях, ганебний виступ на дебатах і дедалі більше закликів у Демократичній партії, аби він пішов з перегонів, не лишили йому стежки до перемоги.

Його промова не змусить замовкнути критиків-республіканців, які стверджують, що раз він не може брати участі у виборах, то не може і далі залишатися на посаді.

Він також не оминув можливості похвалити свою віцепрезидентку Камалу Гарріс, яку назвав “досвідченою, сильною, здібною”, і “неймовірною партнеркою”

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *