Банк Тігіпка надав 400 млн грн кредиту держпідприємству

Держпідприємство НАЕК «Енергоатом» залучило кредит на 400 млн грн у АТ «ТАСкомбанк» для виплати боргів по зарплатах.

«На початку червня 2020 року ТАСкомбанк і ДП «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» розпочали співпрацю, в рамках якої банк надав підприємству кредит обсягом 400 млн грн», – повідомляє прессслужба фінустанови.

Після перемовин ТАСкомбанк уклав кредитний договір з НАЕК «Енергоатом» на 400 млн грн, ставши фінансовим партнером підприємства.

«Ми раді співпраці та можливості підтримати «Енергоатом» і сподіваємося, що підприємство й надалі забезпечуватиме країну необхідними ресурсами», — зазначив голова правління ТАСкомбанку Володимир Дубєй.

В НАЕК також позитивно оцінюють співпрацю з банком. «Завдяки отриманим коштам компанія змогла у повному обсязі виплатити заробітну плату всім працівникам НАЕК. Ми вдячні ТАСкомбанку за наданий кредит і сподіваємось на подальше розширення співпраці», — прокоментував підписання договору віцепрезидент «Енергоатом» Хартмут Якоб.

Національний банк у травні застосував до ТАСкомбанку штраф у 2,36 млн грн за неналежне управління ризиками легалізації кримінальних доходів/фінансування тероризму, невиконання обов’язку ретельного вивчення клієнтів, нездійснення на постійній основі з урахуванням ризик-орієнтованих підходів аналізу фінансових операцій клієнтів банку протягом 2017-2018 років.

«Зокрема, клієнти банку були залучені до схеми обготівкування коштів, реалізованої засобами інкасації банку «Юнісон», який на момент проведення фінансових операцій був віднесений до категорії неплатоспроможних», – повідомили в НБУ.

Крім цього, банк отримав письмове застереження за невиявлення/несвоєчасне виявлення факту належності клієнтів до публічних осіб; проведення операцій, які порушують обмеження, установлені санкціями.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *